Online ismerkedés

Az interneten számtalan ismerkedős weboldalt találunk. Sőt, igazából már nem is kell regisztrálnunk effajta oldalakra, hiszen a közösségi hálón is bárki elérhető a számunkra.

Ma már a fiataloktól kezdve az idősebbekig mindenki használja ezeket az oldalakat. Fényképeket, információkat, sztorikat osztunk meg magunkról. Ezek alapján az ismeretlen emberek is kialakíthatnak rólunk egy képet, s amennyiben tetszik nekik ez a kép, veszik a bátorságot, s írnak egy üzenetet azzal a céllal, hogy megismerjenek bennünket. Erre aztán sokan egészen negatívan reagálnak.

Vannak, akik egyenesen gáznak tartják az efféle közeledést. Ugyanakkor nem gondolnak bele, vajon mi lehet ennek az oka.

Ha körülnézünk a világban, magukba zárkózó embereket látunk. A szórakozóhelyeken, az utcán, a kávézóban, mindenütt elmerülünk az okoskészülékeinbe.

Az interneten éljük az életünket, nem is igazán foglalkozunk azzal, hogy éppen akkor kik vannak körülöttünk. Így viszont elég nehéz új embereket megismerni. Ha ebből indulunk ki, nem csoda, hogy inkább a közösségi oldalakon, vagy akár a társkereső oldalakon próbálunk szerencsét.

Talán nyitottabbnak kellene lennünk a valós élet iránt, mielőtt elítéljük azt, aki az interneten próbálkozik, hogy megismerjen bennünket.

Persze, ezzel most nem azt akarom sugallni, hogy minden kéretlen üzenetre válaszolni kell. Erről szó sincs! Sajnos e téren is gyakoriak a szélhámosok, akikkel jobb inkább szóba sem állni.

Felmerül a kérdés, hogy na jó, de mégis honnan tudjuk, ki a szélhámos, s ki nem az? A válasz elég elszomorító: nem tudhatjuk. Van néhány teljesen egyértelmű eset, ugyanakkor a legtöbbször nincsenek árulkodó jelek, amik azonnal lebuktatnák az illetőt. Sokan az ilyen emberek miatt általánosítanak, és ítélnek el mindenkit, aki online próbál ismerkedni.

Nem kell velem egyetérteni, de nekem meggyőződésem, hogy az általánosítás nem jó dolog. Kivételek amúgy is mindig vannak. Lehet, hogy naiv vagyok, sőt, anyukám szerint sokszor vakmerő és túl pozitív, de azért én még mindig hiszem, hogy az emberek nem teljesen romlottak.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább