ANKÉT: A nehezen induló reggelek – Balogh Szabinát és Sallay Erikát kérdeztük, hogyan kezdik a napot

A reggel sokak számára nem a legkedveltebb része a napnak. Nehezen ébrednek, folyamatos késésben vannak, sokszor a reggelit egy kávé-cigi kombináció teszi ki. Kíváncsiak voltunk, vajon Balogh Szabina és Sallay Erika hogyan lendül túl a reggelek nehézségein, így feltettük nekik a kérdést:

Hogyan indítod a napodat?

Balogh Szabina (36)
rendőr

Számomra a reggel a nap legnehezebb része, mivel nem erősítem a korán kelők táborát. Ezért a rituálék közül elengedhetetlen a szundi, ami a helyzetemen ugyan kicsit se segít, de a durva 15 perc alatt lélekben fel tudok készülni a reggeli készülődésre, legalábbis megpróbálok.

Ami át tud lendíteni a pillanatnyi reggeli mogorva hangulatomon, az a csendben ücsörgés fogmosás közben a fürdőszoba padlóján, ami segít rendszerezni a káoszt a fejemben és összpontosítani a napi feladatokra.

Az utána történő villámgyors készülődés pedig felér egy reggeli tornával is. ????

 


Sallay Erika (35)
újságíró

Két kisgyermek mellett a reggeleink nagyon intenzívek és hektikusak. Először mi ébredünk a férjemmel, ami a gyakorlatban azt jelenti, az ébresztőórája 5 perces intervallumokban csörög, hogy fél órával később valóban felkeljen. Borzasztó idegesítő rituálé, főleg mivel ő ezeket rendszerint átalussza, én pedig már ez első csörgésre felébredek. Gyermekeimbe reggelente lelket verni nem könnyű. Először mindig az aznapi ruháikat választom ki, ezzel is még némi alvóidőt biztosítva nekik. Idősebbik fiam mogorva kelő, állítása szerint mindig a legjobb álma közepén keltem.

A kisebbik fiamat gyakorlatilag lehetetlen felkelteni. Tökéletesre fejlesztette az ignorációt. Fél órába is beletelik, mire kimásznak az ágyból. Míg én a reggelit készítem, ők pizsamában megnéznek egy-két mesét. Csigatempóban öltözködnek, mindig besegítünk nekik férjemmel, mert nem készülnének el. Számunkra fontos a közös étkezés, ez sosem maradhat ki, csakúgy, mint a reggeli tejeskávém.

Indulás előtt még futunk pár kört a fogmosás fontosságáról, hogy ki hol látta utoljára a cipőjét, kabátját, sapkáját… Hol a dínó? Épp mivel akarnak oviba menni, biciklivel, rollerrel vagy gyalog. Zúg a fejem, miközben az idő halad. Magamban konstatálom, hogy megint késésben vagyunk. De nem baj, majd holnap… ????

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább