ANKÉT: Mit rejt a női táska? – Bartalos Tóth Ivetát, Füle Renátát, Lengyel Csillát és Borbély Rénátát kérdeztük

A női táska olykor szinte egy feneketlen lyuk. Minden belefér, még az is, amire egyébként nincs szükségünk, de azért bepakoljuk, hátha… 🙂 

Bartalos Tóth Ivetát, Füle Renátát, Lengyel Csillát és Borbély Rénátát kérdeztük, vajon az ő táskájuk mi mindent rejt.


Bartalos Tóth Iveta (40)

író, a Mert nőnek lenni jó közösség társalapítója, kiemelt nagyvállalati ügyfélmenedzser

Viszonylag sok táskám van és ezek nagyrészt minőségi és márkás darabok. Ennek az oka nem a márkagyűjtés. Az évek alatt kialakult egy stílusom, ízlésem és van néhány márka, amelyek kínálatából könnyen tudok ezeket figyelembe véve jó minőségű darabokat választani.

Míg régebben a nagy, feneketlen shopper stílusú táskákat kedveltem, amelyek elnyelték az egész életemet, mára elsősorban közepes méretű táskákat választok, mert az ember az évek során letisztul és megérti, hogy nem kell mindig mindent magával cipelnie.

Szeretem a kisméretű táskákat is, ezeket kisebb kirándulások, városnézések, programok során viselem előszeretettel, nagyrészük az úgynevezett crossbody típusba tartozik. Ami a táskák színét illeti, fekete, kék, fehér, piros és barna táskáim vannak, mondhatni minden méretben és stílusban. A legegyszerűbb outfitet is képes feldobni egy jól megválasztott vagy merészebb táska. Abba pedig, hogy mindegyikhez cipőm is van, ne is menjünk bele, mert ez már betegség, de kezeltetem magam. ????

Hogy mi van a táskámban? Természetesen pénztárca és iratok. Pénztárcából is közepes, van, hogy mini, hiszen az esetek nagy részében bankkártyával fizetek, felesleges hatalmas pénztárcával elfoglalni a táskát.

Mindig van nálam egy kisebb neszeszer, amelyben egy tükör, púder, egy nude színű szájrúzs és fájdalomcsillapító található, a kulcsaim és a telefonom, na és persze az elmaradhatatlan napszemüveg, amelyet én télen és nyáron is szívesen viselek. Határidőnaplót, füzetet nem mindig hordok magamnál, hiszen manapság már a telefonon keresztül a naptárunkat is tudjuk kezelni, továbbá jegyzetelésre, listázásra is alkalmasak ezek az eszközök. Könyv viszont mindig van a táskámban, ha kicsi a táska, akkor legalább egy pocket könyv, mert olvasni mindig és mindenhol szeretek, ha van pár szabad percem.


Füle Renáta (32)
főállású édesanya

Amíg nem voltam édesanya, addig csak a legfontosabb dolgokat vittem magammal: pénztárca, papírok, papírzsebkendő, kulcscsomó és mobiltelefon. Amióta ez változott, szinte kettő helyett, sőt három helyett pakolok.

Jelenleg egy nagy táskát viselek, mivel a kicsinek benne vannak a váltóruhái, cumisüveg, cumi, pelusok, popsitörlő, kiskanál, babaétel. Majd ehhez jön az én pénztárcám, mobiltelefonom, kulcsaim, és ha esetleg együtt megy a család vásárolni, vagy csak sétálni egyet, akkor a párom pénztárcája és telefonja is az én táskámban köt ki.

Még jó, hogy van ennyi hely a táskában! Bár néha még egy kisebb kézitáskára is szükség van, hogy minden elférjen. ???? Az ok egyszerű, mindent vinni kell, néha az egész házat ????

Nem követem a trendeket, inkább a saját igényeimet tartom szem előtt. Mikor hova megyek, jön-e velem a párom, a kislányom. Természetesen, ha magam megyek, elég egy kisebb táska is.


Lengyel Csilla (32)
recepciós

Véleményem szerint a táska minden nő ruhatárának és megjelenésének fontos eleme, hiszen valljuk be, ritkán lépünk utcára nélküle és benne a számunkra elengedhetetlen dolgaink nélkül.

Én személy szerint a nagyobb méretű táskákat részesítem előnyben, melybe akár egy rögtönzött vásárlás eredményét is el tudom tüntetni. Külsőre szeretem a hagyományos feketét decens díszítéssel. Ez mindennapjaim alapdarabja, s mivel nem vagyok a dolgaim ide-oda pakolásának a híve, így általában évekig húzom ugyanazzal a táskával.

Táskám elengedhetetlen tartozékai a pénztárca, mobiltelefon, kulcsok, kis kozmetikai táska sminkkel, körömreszelővel és papírzsepivel, valamint határidőnapló tollal és bevásárló táska. Gondolom ezek a dolgok a legtöbb nő táskájában fellelhetőek.

Ami azonban az én táskám tartalmát különlegessé teszi, az a kis házi patikám, melyet a dōTERRA olajai jelentenek. Egy jó barátnőm ismertetett meg e termékekkel, melyek a láz és fájdalomcsillapítók helyét vették át nemcsak a táskámban, hanem a lakásomban és az életemben is. A legfontosabbakat hordom magamnál, mely szám szerint 8 db 2 milliliteres üvegcsét jelent. A rágó helyettesítésére mentaolajat használok, mely a friss lehelet mellett élénkítő hatással is bír.

Bármiféle fájdalom elejét veszi a kúszó fajdbogyó kivonata, mely a hideg napokon duplán jól jön, hiszen melegítő hatású. Kézfertőtlenítésre az On Guard nevezetű olajat használom és a nehéz napokon ki nem teszem a lábam Clary Calm nélkül, mely remek megoldást nyújt menstruációs görcsökre. Ezeken kívül levendula, teafaolaj és a nyári hónapokban egy szúnyog és rovarirtó keverék is gazdagítja a repertoárt.


Borbély Renáta (51)
vállalkozó

A feneketlen táskát preferálom, mivel minden benne van, amire szükségem lehet, és ha még szeretnék valamit vásárolni, azt is bele tudom tenni. Mindig az igényeimnek megfelelőt választom, ami nekem tetszik, nem követem a trendet. A lényeg, hogy praktikus legyen és sok minden beleférjen.

Elsősorban okiratokat, kártyákat, pénztárcát, majd katalógusokat, üzleti kártyákat, női dolgokat, smink készletet, papírzsebkendőt, néhány írószert, bevásárlótáskát, noteszt, szemüveget olvasáshoz, mobiltelefont, töltőt, öngyújtót, cigarettát tartalmaz. Néhanapján a nagyobbik táskámat is előveszem, ilyenkor szintén mindent viszek, csak még beleteszem a notebookom és a tartozékait is.

Mindenkinek vannak saját dolgai, kinek mi a fontos, így mindenki azt tegye a táskájába amire szüksége van, és a legfontosabb számára. ????

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább