Harmincéves a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség

NYITÓKÉP: SZLOVÁKIAI MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG

Harminc évvel ezelőtt, 1990. március 11-én alakult újjá Dunaszerdahelyen a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség. Szlovákia legnagyobb magyar gyermek- és ifjúságnevelő szervezete az elmúlt három évtized során töretlen lelkesedéssel végezte és végzi önkéntes nevelőmunkáját. Több mint 40 cserkészközösségben közel 1500 tagja van, ebből 280-300 önkéntes cserkészvezető, akik hétről hétre bármiféle anyagi juttatás nélkül foglalkoznak a tőlük fiatalabbakkal.

A cikk a dunaszerdahelyi.sk-val való együttműködésünk révén kerül közlésre.

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség 30 éve foglalkozik heti rendszerességgel gyermekekkel és fiatalokkal, 6 éves kortól 18 éves korig, a fiatal felnőttek pedig a felelősségteljes vezetést tanulhatják meg a szervezetben. Az elmúlt évtizedek során rengeteg cserkésztábort, akkreditált képzést, vezetőképző tábort, országos cserkészrendezvényt valósított meg a szervezet cserkészcsapataival közösen.

Becslésük szerint az újjáalakulás óta több mint 15 000 felvidéki magyar került kapcsolatba a cserkészettel. Ennyien tapasztalhatták meg, hogy milyen érzés egy megértő és befogadó közösségbe tartozni, milyen fontos a természet szeretete és védelme, magyarságtudatunk és hitünk megélése.

A teljes cikket elolvashatják a dunaszerdahelyi.sk oldalon.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább