Nőnapi kívánság

A cikk megjelenik a Klikk Out 2020/03. számában.

Fotó: Pixabay

Miért ne adhatnánk mi, nők  egymásnak ajándékot, lánynak, asszonynak, anyának, nagymamának, minden nőnek. Legyen az egy színes csokor vagy selyemszalaggal átkötött ajándék, ez most a tiétek. Március 8-án, és az év többi napján fogadjátok tőlem.

Gondosan válogattam, sok szeretettel, egymás mellé raktam mindent, amit csak egy nőnek kívánhatok:

Bátorságot.

Legyen bátorságod mindig kimondani, amit kívánsz és azt is, amit nem! Megvalósítani azt is, ami épp abban a pillanatban őrültségnek hangzik. Megtanulni nemet mondani ismeretlennek és ismerősnek, családtagoknak, ha fáradt vagy, ha kimerült, ha beteg. Vagy csak egyszerűen nincs kedved hozzá. Merj kilógni a sorból és más lenni. Elhagyni a járt utat, a járatlanért. Elég bátornak lenni ahhoz, hogy segítséget kérj, ha elakadtál, ha egyedül nem bírod a terhet.

Szépséget.

Hidd el, semmilyennek sem KELL lenni! Fontos, hogy amit látsz a tükörben, az neked tetszik-e. Dobd el az újságot, ahol a tökéletes nő receptjét taglalják! Nem létezik. Ha ma a szőke a divat, holnap már a barnáról áradoznak. Ne kergess illúziókat, a tested téged szolgál, a csíkokkal, foltokkal, heggel együtt. Életben tart. Oda visz, ahová szeretnéd. Megálmodja és megvalósítja a terveidet.

Egészséget.

A saját egészségedet tedd az első helyre! Nemcsak az a fontos, hogy a szerelmed, szüleid, gyermekeid legyenek veled sokáig, hanem az is, hogy te is sokáig légy ővelük. Járj rendszeresen orvosi ellenőrzésekre, figyeld a tested jelzéseit, tápláld okosan, hasznosan!

Nyitott szívet.

Befogadni és elfogadni mindenkit. Szerelmesnek lenni a világba, az életbe. Bizalommal és szeretettel fordulni mindenki felé. Elfogadni persze, magadat is. A hibáiddal, az esendőségeiddel, a rossz döntéseiddel.

Humort.

Nevess hangosan, teli szájjal, viháncolva, kislányosan! Felejtsd el anyukád szavait, hogy a lányoknak viselkedniük kell társaságban, úgy kacagj, hogy mindenki hallja!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább