Hétindító – DJ Zöld üzen a csallóközieknek: „Három hónapig nincs külvilág, csak befelé van!” (Interjú)

A Székesfehérvárról származó DJ Zöld, polgári nevén Szepesi Imre, Magyarország egyik legoldszkúlabb és legeredetibb chill DJ-je. Úgy negyven éve gyűjti a lemezeket és vált dj-vé a kilencvenes évek elején, amikor a partykultúra kialakult az országban. A zene mellett fényíró művészettel is foglalkozik, alaposan feltuningolt iskolai Meotar projektorokkal borítja be a tereket, klubokat, fesztiválok színpadjait, vagy ahol épp játszik. Számomra egy ikon, aki ugyancsak megrekedt ebben a vírus által okozott karanténban. Telefonon beszélgettem vele arról, hogy tölti napjait és milyen hosszúnak látja ezt a kényszeridőszakot. 

Fotó: Nádi Boglárka, Demjén Gergő

Dj Zöld szenvedéllyel teli, sajátos, eklektikus stílusát sokan kedvelik. Szettjeibe előszeretettel csempész magyar lemezekből részleteket, dalokat, ezáltal sajátos íze van előadásainak. A hagyományos dj-technikát kedveli, a számokat legtöbb esetben teljesen lejátssza.

A stílusok orgiája – amit képvisel – van, akit magával ragad, van, akit felháborít. Ugyanígy a kommerciális zenék használata is néha hasonló reakciót vált ki a közönség soraiban. De számára fontos a jó zene és nem zavarja, ha az népszerű. 
Mivel társasági ember, ezért nehezen éli meg a korlátozásokat, de felkészülten várja, hogy a végére érjünk. Sok megfontolandó dolog hangzik el a következő telefonos interjúban, utána megszólal a mix, amit DJ Zöld küldött, hogy útjára indítsa a hetet.
AZ INTERJÚ ÉS A MIX:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább