Néhány hasznos információ a hivatalos szervektől a járvány kapcsán

A szlovák kormány magyar nyelven is elérhetővé tett bizonyos információkat a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről, ezekből néhányat most olvasóinkkal is megosztunk.

A Szlovák Köztársaság Kormányhivatala két kapcsolattartási pontot hozott létre és működtet, amelyek hozzájárulnak a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos tájékoztatáshoz Szlovákiában:

koronachcemvediet@vlada.gov.sk  a koronavírussal és az elfogadott intézkedésekkel kapcsolatos olyan információk, amelyek más webhelyeken nem voltak elérhetők

koronachcempomoct@vlada.gov.sk – ezt a címet azok használhatják, akik bármilyen módon szeretnének segíteni a koronavírus elleni küzdelemben, pl. szolgáltatások vagy termékek felajánlásával, innovációkkal, ötletekkel stb.

A Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériuma létrehozott egy telefonvonalat, amelyet kizárólag az egészségügyi gondozást nyújtó szolgáltatók használhatnak: 0911 989 989

Mit tegyünk a használt maszkokkal?

A használt maszkokat vagy légzésvédő eszközöket soha ne dobja a szelektív hulladékba. Tegye azokat műanyag táskába/zsákba, és teljesen zárja le. A zsákot vagy a táskát a nem szelektált kommunális hulladékba (fekete hulladékgyűjtőbe) kell dobni. Ezután természetesen mosson kezet, és tartsa be az összes higiéniai szabályt.

A cikk folytatódik a dunaszerdahelyi.sk oldalon.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább