Szerdától kinyithat az üzletek jelentős része

Ígéretéhez híven Igor Matovič kormányfő hétfő esti sajtótájékoztatóján ismertette elképzeléseit a gazdaság újraindításával kapcsolatban. A sajtótájékoztatónak igen stílszerű nevet is adtak: „Valamit valamiért”.

A kötelező udvariassági formulák után a miniszterelnök kijelentette, örül annak, hogy a járványügyi szakemberek intelmeit sikerült szem előtt tartani, és nem engedtek a közgazdászok és a gazdasági lobbi nyomásának. A kormányfő azt is kihangsúlyozta, ő maga az alábbi intézkedések megtervezésének egyikében sem játszott szerepet, azokat szakemberek javasolták.

Az eddig meghozott intézkedések igazolták a szakértők álláspontját, szükségesek és hasznosak voltak, ennek fényében vezetik be az esetleges enyhítéseket és szigorításokat

– jelentette ki Matovič.

A kormányfő elmondta, ha az eddigi óvatossággal járunk el, fokozatosan visszatérhetünk a normális kerékvágásba, de, ha a hatóságok azt tapasztalják, az enyhítések miatt rosszabbra fordul a helyzet, nem fog habozni újra bevezetni a szigorításokat. A miniszterelnök négy fázist, négy szakaszt jelölt ki a gazdaság és a hétköznapi élet újraindítására.

A cikk folytatódik a dunaszerdahelyi.sk oldalon.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább