Zene(kar)anténban – túlontool: „Nagyon mennénk már!”

Zene(kar)anténban című sorozatunkban szlovákiai magyar zenekarokat kérdezünk arról, hogyan reagáltak a járványhelyzetre, mit hozott ki belőlük és milyenek a várakozásaik. A második epizódban a gútai raprock formáció, a túlontool szerepel. A banda 2018-ban a 4. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle első helyezettje lett.

túlontool

 

*

Marosi ‘Csitrik’ Róbert – rap, vokál

Gőgh ‘Vadas’ Bence – gitár, vokál

Tóth ‘Tócsa’ Csaba – basszusgitár

Gőgh ‘oggy’ Ákos – dob

*

Korábban:
Kovács Koppány (Rómeó vérzik)

Mikor éreztétek, hogy itt valami baj lehet minimum a tavaszi rendezvényekkel, amelyeken fellépnétek?

Tavaszra be volt tervezve egy 3 megállós mini turnénk és valahogy március elején elkezdődtek az intézkedések, aminek eredményeként sajnos sorban le kellett mondani a koncerteket. :-/ Kb. ez volt az a pont, amikor szembesültünk a problémával. Nagyon reméltük, hogy áprilisig enyhül a járvány és meg tudjuk tartani a már novembertől szerveződő Soul Hunter-os (Dunaszerdahely – a szerk. megj.) koncertünket, de sajnos még mindig várnunk kell. Szerencsére egész jól áll az országunk a statisztikák szerint, szóval talán nyár végére újra színpadra állhatunk.

Hogyan jelenik meg az életetekben most a zene/zenélés?

Egyénileg mindannyian folyamatosan alkottunk már a járvány kezdetétől, és most, hogy már kicsit enyhült a dolog, még jobban rákapcsoltunk a dalírásra, demózásra és persze a klipkészítésre. ???? Ha nem alkotunk, akkor zenét hallgatunk, és most ebben a melankolikus, kissé „poszt-apokaliptikus” hangulatban még több stílust és új előadót sodor felénk az internet.

Ki tudjátok használni a mostani időt előrelépésre, új ötletek fejlesztésére, vagy ezt a zenekartagok távolsága, esetleg másvalami gátolja?

Persze, annak ellenére, hogy nem koncertezünk, a háttérmunkálatok ugyanúgy mennek. Készülnek a videóklipek, stúdióban is készülnek dalaink, illetve folyamatosan küldjük egymásnak az ötleteket. Szerencsénkre egy városban is élünk, szóval még a próbákat is meg tudjuk oldani, szóval azokra is lassan sor kerülhet.

Ihletett már meg Titeket a bezártság, a világjárvány vagy bármi, ami ezzel összefügg?

Az elején éreztünk egy nagy alkotói válságot, és a kilátástalan helyzet miatt eléggé demotiváltak lettünk, de ahogy telik az idő, úgy jönnek az új ihletek. Konkrétan a dalainkban viszont nem fog szerepelni a jelenlegi helyzet. Elég sokan meglovagolták a témát, nekünk már nem szükséges. ????

Mi az, amire emberként, zenészként megtanít a mostani helyzet?

A mostani helyzet főleg az értékrendünkre van legnagyobb hatással. Eddig evidens volt, hogy bármikor találkozhattunk a családtagjainkkal és barátainkkal. Most, hogy a lakásunkat se tudjuk elhagyni, sokkalta értékesebbé váltak az emberi kapcsolatok. Viszont zenészként, rettenetesen hiányoznak a koncertek: a színpad és a közönség nyújtotta energia. Nagyon mennénk már!

Ajánljatok valami hallgatnivalót otthon maradáshoz!

Összeállítottunk nektek néhány dalt ami nálunk legtöbbet szólt az elmúlt másfél hónapban, hogy erőt adjon a bezártságban. Kicsit változatos, de mi ilyenek vagyunk. ???? Kitartást :*

TRACKLIST:


Bagossy Brothers Company – Visszajövök
P.O.D. – It Can’t Rain Everyday
Bankos x SÉF – Itt és most
Leprous – By My Throne
Hatebreed-Destroy Everything
Mulató Aztékok x StackONE – Odabent
Heart of a Coward – Parasite
Rage Agains The Machine – Testify

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább