ÖtletGazda – Kifogyott a malacpersely?

Valószínűleg sokakat váratlanul ért az elmúlt hónapokban a munkájuk szüneteltetéséből fakadó átmeneti bevételkiesés. Az emberek alapvetően nem számolnak negatív forgatókönyvekkel, bíznak a legjobb kimenetelben – így a krízishelyzetekre lassan tudnak reagálni, ill. csak bizonyos idő elteltével képesek egy ilyen helyzetet hatékonyan kezelni. Lássuk csak, mi mindent tehetünk azért, hogy újra egyensúlyban érezhessük pénzügyeinket!

1. Vesszen az agyagmalac!

Amennyiben pénzügyi tartalékot képeztünk a „hét bő esztendő“ ideje alatt, ez nagy valószínűséggel megmenthet minket a tartós elszegényedéstől és nélkülözéstől. Érdemes megvizsgálni, mik azok a pénzügyi források, amiket most mozgósítani tudunk.

2. Használjuk fel, amit már megszereztünk!

Ha bespájzoltunk tartós élelmiszerből, tisztítószerekből, fogyóeszközökből, fokozatosan hasznosítsuk a készletet. A haszontalan webshopos vásárlások most kerülendőek, helyette kezeljük a már megszerzett javakat úgy, mint a háztartás kincstárát, amelyből mindenki kiveheti a számára szükséges részt.

3. Nem kell? Add el!

A benzin- és pénzfaló járműveknek nyugodt szívvel mondjunk búcsút, ha nem használjuk ki őket. Régóta lapul a fiókban egy használaton kívüli műszaki cikk, amelyhez évek óta hozzá se nyúltunk? A szekrényben halmokban állnak a minőségi, ám sosem hordott ruhadarabok? Itt az ideje mindent átválogatni és eldönteni, hogy mit tudunk most nélkülözni, egy korrekt vételár fejében.

4. Egy kis biznisz?

Ha van egy apró vállalkozási ötleted, akkor most érdemes azt szárba szökkenteni. A helyi közösségben marad a pénz, ha az emberek a helyi vállalkozó munkáját vásárolják meg. Szép textilmaszkokat tudsz varrni? Illatos szappant vagy fürdőbombákat gyártasz otthon? Saját kertedben terem annyi zöldség, hogy másoknak is jutna belőle? Az önfenntartás a jövő útja, a plusz bevételt pedig minimális befektetéssel is meg lehet szerezni.

5. Miért pont én?

Végezetül hagyd abba az önsajnálatot! Bár a vírusból adódó negatív gazdasági következményektől senki sem lett boldogabb, most az marad fent a víz felszínén, aki gyorsan alkalmazkodik a megváltozott világ körülményeihez. Ha nem tudod, hogy milyen irányba mozdítsd ki az életedet, egy tanácsadó, coach segítségét is igénybe veheted.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább