Klikk Out Vikkendhouse: Sírtál már végig koncertet?

A mixsorozat mai epizódjában a dunaszerdahelyi származású, jelenleg Magyarországon élő Filkó Veronika tárja fel zenei világát és az alábbi mixben meghallgathatod nyolc kedvenc zenéjét. 

Fotó: Jimy J. Hollywood

Emlékeztek még arra, hogy Dunaszerdahelyen a Bartók Béla korzón (a jelenlegi Batya helyén) volt egy kellemes kis kávézó, méghozzá a Buena Coffe House első helyszíne. Akkori tulajdonosa egy különleges csajszi volt, az egyetlen pincére pedig én. Három dolog miatt szerettem ott lenni. Az volt az első olyan munkám, ahol szabadnak érezhettem magam. Rengeteg jó embert megismertem pár hónap alatt és ami a legfontosabb: mindig jó zene szólt. Filkó Veronika, alias Rika egy nagyon igényes zenehallgató, átéli a zenéket és nem rest az új irányzatokkal azonosulni. Szóljon a mai epizód róla, és a zenékről, melyek az élete során váltak kedvenceivé.

Filkó Veronika vagyok, (sípszó) 34 éves, jelenleg a Nagykevély lábánál lakom Magyarországon, de már szívesen hazamennék így 3 hónap karantén után. A Milky Mommies anyatej ékszerek egyik tulajdonosa vagyok. Emellett anya, hobbikertész és hobbipék.

Választékos zenefogyasztóként ismertelek meg. Mindig különleges zenéket mutattál és te is vevő voltál az általam kínált új irányzatok felé. Te hogy jellemeznéd a zenéhez fűződő viszonyod?

Egyszer valaki megkérdezte tőlem, hogy lehetek ennyire vidám, ha ,”ilyen” zenéket hallgatok. Azt mondtam neki: „Hát ha még hallaná a mixet, ami a fejemben szól..!”

Szinte mindent szeretek, mégis 5 éve ugyanaz a 3 CD szól az autómban, ragaszkodó típus vagyok.

Régebben te is gyűjtötted a kazettákat és a CD-ket?

Naná, hogy gyűjtöttem, 11 évesen kaptam az első Nirvana Unplugged kazit, még mindig megvan.

Mi volt az első igazi tini rajongás? Idolok, girl-/boybandek, vagy rapbandák dobogtatták a szíved?

Michael Jackson iránt mutattam először igazán rajongást. Nyolc évesen arról álmodoztam, hogy ott leszek a History lemezbemutató koncertjén Bécsben. Nem voltam, persze. Aztán tizenegy évesen már Nirvánát és Pokolgépet hallgattam, Martens bakancsokban jártam és anyuék csak azt mondták, hogy előbb-utóbb úgyis kinövöm.

Bátyám van, és a haverjai a Hupikék Törpikék miatt kezelésbe vették a zenei ízlésem!

Volt honnan inspirálódni. Ezután milyen irányzatok jöttek-mentek az évek alatt? Gondolok itt főleg a sulis évekre…

A sulis időszak kevésbé volt meghatározó zeneileg az életemben, hacsak az nem számít mérföldkőnek, hogy anyuval kivittük Puccinit az Operában. Hallgattam a rockot, punkzenét, játszottam a Fókusz diákszínjátszó-csoportban, és minden punkbulin ott voltam Somorján a jó öreg Moziban.

Később teljesen beleszerettem a death és a black metálba, Mithotynt, Moonsorrowot vagy az Amon Amarth-ot és hasonló elvetemült északi bandákat hallgattam.

Később jött a Kispál. Hála az égnek. Egyszerűen imádom, mindig jó kedvem lesz tőle.

Utána volt egy időszak amikor Móval bevettük Pestet és 30 előtt még ott akartam lenni az összes technopartyn, szerintem azt is kivittük. Lucianót hallgatva néha a teleport is működött vezetés közben. A 15 éves énem biztos ott hagyott volna, hogy ez nem én vagyok.

Mi volt eddig a legnagyobb zenei élményed?

A legnagyobb? Az összes! Balaton Sound! Gentleman, Illario Alicante a B my lake fesztiválon, Kispállal az összes, de ami a legnagyobb, legmélyebb érzés, az a ZAZ koncertje volt Pozsonyban, kb. 5 éve. Sírtál már végig koncertet? Nah, én igen, de a boldogságtól! Nagyon szeretem azt a csajt, igazi atombomba, és mindig mosolyog. Még egy Rammstein-koncert kell, hogy azt mondjam, most már majdnem jó! 🙂

Ha adódna egy olyan lehetőséged, hogy egyik kedvenced életét megelevenítő filmben kellene főszerepet játszanod, ki lenne az?

Edith Piaf, ha méltó lehetnék rá.

Mára mi az a fő zenei vonal, ami jól megfér a családi életed mellett?

Jelenleg a coccomelon szól nálunk leggyakrabban (#momslife). Viszont az ékszerezős napokon hangosan bulizok az asztalnál.

Térjünk a mixre, ami a nyolc, számodra legkedvesebb zenét tartalmazza. Milyen érzés volt összerakni, visszaemlékezni és eltölteni egy kis időt a zenével?

Összerakni 8 kedvencet sokkal nehezebb volt, mint gondoltam, mert elsőre 20 lett aztán elkezdtem szűkíteni, de azt hiszem, összeállt.

 

ÜZENET A MIXHEZ:


Zene nélkül lehet élni, de minek?!

 

A MIX AZ ALÁBBI LINKEN TALÁLHATÓ:


TRACKLIST:


1. Daft Punk – Beyond
2. Kispál és a Borz – I Like Gemenc
3. Gentleman – Superior
4. Rammstein – Ohne Dich
5. Navar Phases of Grief (Guy J remix)
6. ZAZ – Cette Journee
7. Jóvilágvan – Rácsok
8. Mithotyn – Upon Raging Waves
Az eddigi epizódokat az alábbi címen találod!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább