Bemondta a rádió…

Kedves Zoli bátyám!
Mivel legutóbb azt írtad, hogy a falu melletti adótornyot kidöntötte a szélvihar, s így az ukrán rockcsatornán, meg a román sport kettesen kívül mást nem is tudsz befogni a tévében, az internetet meg tudom, hogy csak akkor fogod beköttetni, amikor én megtanulom vezetni a rozoga kombájnodat, ezért úgy döntöttem, hogy mostantól havonta küldök neked pár érdekes hírt azok közül, amit nálunk bemondtak a rádióban. Tudom, hogy a politika nem érdekel, meg arról egyébként is felokosítanak Icusnál a kocsmában, ezért úgy válogatok majd a hírek között, hogy azon egy jó erős fekete mellett elgondolkodhass a délutáni szunyóka előtt.
Mindjárt itt az első, amelyet ha elolvasol, lehet, hogy nem is lesz már szükséged arra a kávéra, anélkül is felmegy majd a vérnyomásod. Mert azt mondják, hogy drágább lesz a Kínából rendelt áru. Megszűnik az adómentes árurendelés. Lefordítom, hogy te is megértsd, Zoli! A cigipapírod, meg a filterek, amiket a kínai aliexpressről rendelek Neked, ezután nem 20 euróba fognak kerülni, mint eddig, hanem 28-ba. Mert ezen túl kell majd fizetni adót is, meg vámot, meg kezelési költséget, meg még a nénikém kínját. Úgyhogy két lehetőséged van, Zoli: vagy kinyitod a bukszádat, vagy leszoksz a bagóról. Mondjuk, én az utóbbit választanám a helyedben, de tudom, hogy nélküle nehezen indulna a reggeled. Ami némi öröm lehet számodra az ürömben, hogy eredetileg már a jövő év első napjától bevezették volna a drágítást, de a koronavírusjárvány miatt az időpontot fél évvel tovább csúsztatták, úgyhogy csak július elsejétől kell számolni a drágulással.
Ha másra nem, hát erre legalább jó ez a nyamvadt Covid. Meg azt is bemondta nálunk a rádió, hogyjövő év elején indulhat a koronavírus elleni vakcinák gyártása. Tudom, hogy kicsi vagyok én ahhoz, hogy megértsem, de akkor sem tudom felfogni, mi tart ezen ilyen soká. Hisz már több mint fél éve potyognak a vírustól az emberek világszerte. Értem én, hogy van itt ez az engedélyeztetési eljárás, meg mindenféle hatósági vizsgálatok, de akkor is. Már jóval több mint 30 millióan kapták el a betegséget, és eszerint a hír szerint a Jézuska sem ér ide karácsonyra egy oltóanyagot tartalmazó injekcióstűvel a fa alá. Aztán tudod, mitől tartok, ha végre megérkezik a vakcina? Hogy megint csak a gazdagoknak jut majd belőle. Mert mindennel így van ez, Zoli. A földön vannak az egyenlők, meg az egyenlőbbek. A kis ember meg egye továbbra is a fokhagymát, aztán legyen jó büdös tőle. Bár arra meg azt mondták, hogy felesleges, mert egyrészt nem véd meg a vírustól, másrészt visszaveri a szagát az arcmaszk.
Ha már így a jövőbeli dolgokról írok, azt is bemondta még a rádió, hogy 2022-től online lehet majd érettségizni.Ez azt jelenti, Zoli, hogy be sem kell majd menni az iskolába, hogy levizsgázz. Elég lesz, ha a végzős otthon ül a szobájában a számítógépe előtt, bekapcsolja rajta a kameráját, és úgy fog felelni a kérdésekre. Értél már ilyet? Ezek az okosok tényleg azt hiszik ott fent a minisztériumban, hogy addig nem jönnek majd rá a gyerekek, hogyan cselezzék ki a rendszert? Hogy fogják így megtanulni, mi az az igazi vizsgadrukk? Ez is mind a vírus miatt van. Már csak arra vagyok kíváncsi, azt is kötelezővé teszik-e, hogy az érettségiző asztala ugyanúgy nézzen ki, mintha bent lenne az iskolában. Mert csipketerítőt még csak talál otthon mindenki, na de zöld abroszt?! 

 

Ölel unokaöcséd,
Balázs

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább