ANKÉT: Én és az ősz – Vörös Robival, Szabó Virággal és Érsek Monikával beszélgettünk

Ahogy az időjárás is mutatja, elkezdődött bizony az ősz. Vége a hosszú nyári estéknek, a sok-sok napsütésnek. A természet színesbe borult, a fák lassan lehullajtják leveleiket. Az ég kicsit sötétebb, borúsabb. Vörös Robit, Szabó Virágot és Érsek Monikát arról faggattuk, hogyan élik meg ezt az időszakot.

Hogyan éled meg az őszi hónapokat?

Vörös Robi (30),
mezőgazdasági dolgozó

Az egyetlen dolog, amit nem szeretek az őszben, hogy egyre hosszabbak az esték. Ennek ellenére az ősz sem a pihenésről szól. Az állattenyésztésben szerencsére nem okozott károkat a vírus. Idén még többet dolgozom, többet edzek, szóval, éppen olyan évszak, mint a többi.

Az ősz az egyik legszebb évszak, főleg nekünk, futóknak. Mivel én nem csak aszfalton, de terepen és erdőben is nagyon szívesen futok, az élmény, így, amit az őszi táj ad, felbecsülhetetlen. Imádok a lehullott színes falevelek közt kocogni és ősszel még az eső sem akadály. A tavasz után a második kedvenc évszakom.

Mivel csak egy műszakban, délelőtt dolgozom, a délutánjaim, estéim szabadok. Kora estig végzek az otthoni dolgaimmal, rendbe rakom a kertet, udvart, tudok foglalkozni a két kutyámmal. De elég időm marad a családra és a sportra is. Edzéseket tartok, de ezek most a vírus miatt kiestek, így több időm marad a saját edzéseimre. Heti 4-5 alkalommal edzek, de van két közösségi futásunk is. Nem igazán vagyok az az otthonülős, tv-nézős, pihenős fajta, de ha mégis sor kerül rá, a barátainkkal szívesen iszunk pár pohár bort lazításképp.


Szabó Virág (19),
egyetemi hallgató

Mint ahogy a többi évszaknál, az ősznél is nehéz megszokni a változást. A tikkasztó nyári hőség elillan, kevesebb lesz a napfény, és több a szürkeség. Az ősz elején sokszor lehangolt vagyok, de ahogy halad előre az idő, elkezdem értékelni az évszak sajátosságait: a sütőtök, a pörkölt tökmag és az eső illatát, a színes faleveleket és a meleg ruhákat.

Ezekben a hónapokban szívesen ülök be meleg kávézókba, de a sétát sem utasítom el, főleg eső után. Szeretem érezni a hideget az arcomon, és a meleget a testem többi részén, amit a sok réteg ruha ad. Nagyon szeretem a viharokat is, főleg egy bögre kakaó társaságában.

Az ősz mint évszak nyugtató hatással van rám, mivel ilyenkor az emberek többször vannak együtt egy meleg helyen azokkal, akiket szeretnek. Több időt szánnak egymásra, többet beszélgetnek. Ilyenkor vannak a legjobb programok: séta a természetben, töklámpás faragás, vagy csak egy laza mozis este. Véleményem szerint az ősz szorosabbra fűzi az emberi kapcsolatokat, és ez a gondolat mindig jó érzésekkel tölt el engem.


Érsek Monika (32),
fotós, piloxing edző

Nagyon szeretem az őszi időszakot, hiszen a természet teljesen átváltozik, új színekben pompázik. Fotósként is tevékenykedem és imádom az őszi természet színpompáit. Szeretem az év összes évszakát, hiszen mindegyikkel változás következik be a természetben. Mi emberek, minél idősebbek vagyunk, annál jobban megtaláljuk önmagunkat ebben a változásban, és rájövünk, hogy milyen kis apróságok is boldoggá tudják tenni a napjainkat.

A napjaimat azzal töltöm, amit szeretek. Alkothatok, fényképeket készíthetek az emberekről, ezáltal az életükben egy pici maradandó emléket hagyhatok. Ha nem dolgozom, akkor szeretek otthon bekuckózva teázni, a gyertya fényében elmerengeni, hallgatni egy kis lágy zenét és kikapcsolni, hiszen nagyon fontosnak tartom a mai világban, ami nagyon nehéz, hogy kikapcsolódjunk, feltöltődjünk.

A mostani év pedig igazán erőt próbáló év mindenki számára, de én azt vallom, ami nem öl meg, az erősebbé tesz minket. Vigyázzon mindenki magára, a legdrágább kincs az egészségünk!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább