A dunaszerdahelyi Városháza közleménye

Városunk mindmáig sikeresen kezelte a koronavírus elleni harcot. Az elmúlt napok fényében azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a helyzet kezd komollyá válni. Ennek tudatában nem szabad felhagynunk a felelősségteljes hozzáállással és az alapvető szabályok betartásával. Szükségszerű, hogy szájmaszkot viseljünk olyan helyeken, ahol több személy tartózkodik, és elengedhetetlen a higiénia és a biztonságos távolság tudatos betartása. Együtt képesek vagyunk folytatni a harcot! Az alábbiakban avárosunkban érvényes és betartandó megelőző intézkedéseket soroljuk fel.

SZOCIÁLIS TERÜLET

A nyugdíjas otthon intézménye zárva tart. A tevékenységek korlátozottak, a nyugdíjasok kimenője kizárólag a létesítmény külső területén belül megengedett, és a sürgős hatósági ügyek, valamint az orvosi vizsgálatok csak személyzet kíséretében kivitelezhetők. A nyugdíjas otthon látogatása továbbra is tilos. Kivételt képeznek a palliatív ellátásban részesülő ügyfelek, akiket előzetesen egyeztetett időpontokban látogathatnak a hozzátartozók. A bevásárlást a nyugdíjas otthon kliensei számára a létesítmény személyzete biztosítja.

A hozzátartozók minden nap 8.00 és 14.15 között juttathatják el a létesítmény klienseinek a személyes használati tárgyakat.

Az új ügyfelek felvétele és az ügyfelek visszatérése az egészségügyi intézményből szintén szigorúbb feltételekhez kötött. Felvételkor és visszatéréskor a kliensek kötelesek negatív koronavírustesztet felmutatni, továbbá tíz napon keresztül elővigyázatosságból el lesznek különítve a többi ügyféltől.

Ismét lehetőség van az étkezde szolgáltatásainak igénybevételére.

A Városi Nyugdíjas Klub további értesítésig zárva tart.

A Komenský utcai nyugdíjas étkezdéből kizárólag a kiadó ablakon keresztül lehet ételt átvenni.

A város egyúttal felszólítja a szépkorú dunaszerdahelyieket, hogy éljenek az élelmiszerboltokban és a drogériákban történő vásárlás lehetőségével a számukra e célból fenntartott időben, hétfőtől péntekig 9.00 órától 11.00-ig. Tekintve, hogy a lakosság legveszélyezettebb csoportjai közé tartoznak, így tudják a legjobban megóvni egészségüket.

A cikk folytatódik a dunaszerdahelyi.sk oldalon.

 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább