Köhögés, orrfújás, teszt – erre lesz szüksége teszteléskor

A személyi igazolványt és az egészségbiztosítási kártyát is fel kell mutatni az országos koronavírus-tesztelésen, a 15 év alatti gyereknek az egészségbiztosítási kártyájukat kell magukkal vinniük – tájékoztat honlapján a védelmi minisztériumot. A részleteket sajtóközleményben tette közzé a tárca. A tesztelés ingyenes lesz. (Forrás: TASR/ma7)

A mintavételi pontra való belépéskor fertőtleníteni kell a kezet, majd a nyilvántartásba vétel és a formanyomtatvány kitöltése következik.

Ezután ki kell fújni az orrot, majd köhinteni és a használt papír zsebkendőt a szemeteskosárba dobni. Ezután át kell adni a sorszámot, és egy egészségügyi alkalmazott puha vattapálcával törletet vesz az orrgaratról.

„Az eredményt egy kijelölt, fertőtlenített helyiségben kell megvárni” 

– tájékoztatott a minisztérium.

Az egészségügyi alkalmazott a sorszámok alapján szólítja a letesztelt személyeket, itt ismét fel kell mutatni a személyi igazolványt.

Kiírják a tesztelésről szóló igazolást, melyen az eredmény is szerepel. Ezt lezárt borítékban adják át, egy útmutatóval, hogy mi a teendő, ha pozitív lett az eredmény, és mi, ha negatív.

A cikk folytatódik a dunaszerdahelyi.sk oldalon.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább