Karanténhelyzet 2.0 (Ankét)

Mától újra lezárásokkal nézünk szembe az országban. Ti hogyan vélekedtek erről? Bazsó Timit, Lánczos Andreát és Morvay Pétert kérdeztük.

BAZSÓ TÍMEA

(fotóriporter)

Milyenek a tapasztalataid a lezárásokról?

Az első hullám idején egy drogériában is dolgoztam, igazából ott döbbentem rá, hogy mennyire önzően és felelőtlenül viselkednek egyes emberek. Számos konfliktushelyzetet kellett oldani a korlátozások miatt, pedig csupán egy kis türelemre és empátiára lenne szükség embertársainkkal szemben, s arra, hogy ne legyünk önzők.

Miben nehezíti meg leginkább az életed?

Szerencsére személy szerint annyira negatív tapasztalataim nincsenek a lezárásokkal kapcsolatban, hiszen amire szükségem (volt) van és lesz, azt gyakorlatilag bármikor be tudom szerezni. Sorakozni korábban is kellett szinte mindenhol, de türelmes ember vagyok, így kivárom a sorom, bárhol legyek. Kicsit talán a “nyugdíjas műsorsáv” az, ami miatt neheztelek, hiszen – tapasztalatból mondom – sokszor pont ők azok, akik nem annyira körültekintőek a saját biztonságukat illetően.

Elmész a tesztelésre?

Valószínűleg el fogok menni tesztre, hiszen a munkáim egy részét nem tudom home office-ban megoldani, így el kell hagynom a lakhelyem többször is. Nem félek magától a mintavételtől, hiszen voltam már korábban hasonló vizsgálaton és túléltem azt is. Ráadásul, ha ez kell ahhoz, hogy újra a kedvenc kávézómban és éttermemben élvezhessem az ízeket, akkor meg pláne. Jobban aggaszt egyébként az emberi butaság, amely többnyire a Facebookon történő álhírek terjedésével mutatkozik meg, s hogy anélkül osztanak meg emberek bármit, hogy kutatnának a témában és/vagy utánanéznének a forrás megbízhatóságának. 🙂


MORVAY PÉTER

(közéleti szereplő, aktivista)

Milyenek a tapasztalataid a lezárásokról?

Egyetértek a hasonló szélsőséges megoldásokkal egy világjárvány esetén, de a szlovákiai verzió elég fejetlennek tűnik.

Miben nehezíti meg leginkább az életed?

Nem hagyom, hogy megnehezítse. Mivel otthonról melózom, nagy változás nem lesz. Emellett pozitívan állok a dolgokhoz, minél hamarabb túlesünk ezen az időszakon, annál hamarabb lesz nyugi.

Elmész a tesztelésre?

Természetesen elmegyek. Nem ideológiai vagy politikai megfontolásból, hanem egyszerűen a logika ezt diktálja. Plusz tudom, milyen jó érzés, ha negatív vagy, már negyedszer megyek tesztelésre. 🙂


LÁNCZOS ANDREA

(gyógypedagógus, tréner)

Milyenek a tapasztalataid a lezárásokról?

Azt hiszem, a megéleseim inkább szubjektívek és nem kapcsolódnak erőteljesen a hírekben is követhető eseményekhez.

Miben nehezíti meg leginkább az életed?

A kormány felől több tisztánlátást adó, érthetőbb kommunikáció sokat segítene számomra ebben a helyzetben.

Elmész a tesztelésre?

Szeretnék felelősségteljes lenni magammal és a családommal, s persze másokkal szemben. Éberen arra figyelek leginkább, hogy ne a félelem kapjon teret a mindennapjaimban. A teszteléssel kapcsolatban csak most kezdtem el tájékozódni.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább