Magvas gondolatok csapnivaló helyesírással?

Tetszik vagy sem, ha írásban kommunikálsz, nem vagy más, mint az általad megfogalmazott mondatok. Éppen ezért, egyszerűen nem lehet komolyan venni egy olyan illetőt, akinek csapnivaló a helyesírása…

Nem kell mindenkinek minden egyes apró szabállyal tisztában lennie, de az alapvető helyesírási szabályokat azért illő lenne ismerni.

Bármilyen komoly gondolatmenetet levezethetsz, ha az hemzseg a helyesírási hibáktól, vajmi kevesen fognak adni a véleményedre.

Ha már egyszer hozzászólsz valamihez, akkor vedd a fáradságot, s ha magadtól nem tudod helyesen leírni a mondandódat, legalább keress rá a neten, hogyan is kellene írnod az adott szavakat. Nem elég fenomenális gondolatokkal rendelkezni, tudni kell azokat a megfelelő módon megosztani másokkal.

Hangsúlyozom, nem a szőrszálhasogatóknak adok igazat. És nem is arra célzok, hogy márpedig minden egyes vesszőnek a helyén kell lenni. Csak azt mondom, hogy az alapvető helyesírási szabályokkal legyünk tisztában. Vagyis igazából ez nem kötelező,

viszont ha neked még mindig „fály a fejed”, ezért „muszály bevenned egy fálydalomcsillapítot”, akkor ne csodálkozz, ha nem te leszel az első ember, akinek a lényeges dolgokban kikérem a véleményét.

Igen, az is rossz fényt vet rád, ha felnőtt emberként még mindig nem tudod, hogy a „táskába teszed a telefonodat”viszont a „táskában van a kulcsod”. Azon se lepődj meg, kérlek, ha nem fogok különösképpen reagálni arra, hogy ha szerinted „az idei év kész katasztrófa, visszasírod inkább a tavajit”.

Amennyiben valakivel írásban kommunikálsz először, akkor akarva-akaratlanul, de az a valaki az írásmódod alapján fog véleményt alkotni rólad. Ha már rögtön az elején elrontod azzal, hogy

„nemtudod miért, de már most nagyon szinpatikusnak és hejesnek találod őt”, ne várj komoly folytatást.

Továbbmegyek… Manapság imádunk a közösségi oldalakon okoskodni, amivel egy bizonyos szintig nincs is baj. De szépen kérlek, ha szerinted „undoríttó és röhelyes” a másik viselkedése, akkor azt inkább tartsd meg magadnak!

Egy szó, mint száz, légy tisztában a hiányosságaiddal és ne légy rest fejleszteni a tudásodat!

Nem kell mindenkinek helyesíró-világbajnoknak lennie, erről szó sincs! Tényleg teljesen elég, ha az alapok a helyén vannak, mert ugye, építkezni csak stabil alapra lehet… 🙂

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább