ANKÉT: Neked melyik a kedvenc filmed? – Rajkovics Péter és Pataky Ádám válaszolt

A hosszú őszi estéken nem csupán egy jó könyv mellett pihenhetünk meg, de előkerülhetnek a jobbnál jobb filmek is. A filmvilág ma már rendkívül színes kínálattal rendelkezik. A filmesek számára már nincs is lehetetlen, hiszen a modern technika segítségével mindent képesek vászonra vinni. Nekünk, nézőknek csak annyi a dolgunk, hogy kiválasszuk a kedvünknek és ízlésünknek megfelelő filmet, s hagyjuk, hogy az elrepítsen minket egy képzelt világba. E heti ankétunkban Rajkovics Pétert és Pataky Ádámot kértük meg, hogy árulják el, ők melyik film mellett pihennek meg a legszívesebben.

Neked melyik a kedvenc filmed?

 

Rajkovics Péter (36),
a dunaszerdahelyi városi médiát működtető vállalat igazgatója

Gyermekkoromtól fontos szerepet játszottak az életemben a filmek, de igazából csak egyetemistaként kezdtem el komolyabban is foglalkozni mindazzal, ami a filmvilágot mozgatja. Annyira, hogy bizonyos filmes ötleten is elkezdtem dolgozni, sőt, pályáztam is vele, de nem voltam sikeres. Azóta viszont dédelgetett álmom, hogy ezen a téren is alkothassak.

Ami a kedvenceket illeti, hosszú évek óta elkötelezett rajongója vagyok Christopher Nolan alkotásainak. Azt gondolom, az ő filmjeivel nem lehet rosszul választani, persze ha az ember szeret kicsit mélyebbre menni a történet felszínénél. A nagy kasszasikerei mellett mindenképp ajánlanám az ezredfordulón készült Mementót. Elgondolkodtató, remekül megrendezett és a történet is érdekes.

Jómagam szeretem a művészfilmeket is. Aki még csak kóstolgatja ezen alkotásokat, annak Pedro Almodóvar filmjeit tudnám ajánlani, aki könnyedén tud mesélni, s ugyan történetei nem feltétlenül vidámak, de mégis érződik belőlük az élet szeretete.

Az animációs mozik pedig biztosan nem okoznak nagyobb kárt senki lelkében, hanem kis vidámságot hoznak ezen embert próbáló hetekben, én is szívesen választok ilyen programot szabad perceimben. Ezen a téren A kis kedvencek titkos élete mindkét részét ajánlom, de ha mélyebb történetre vágyunk könnyed stílusban, akkor a favoritom az Agymanók, ami nekünk felnőtteknek is hasznos leckével szolgál.


Pataky Ádám (31),
színész

Kedvenc filmemként az Életrevalók címűt nevezném meg. A történet egy fekete, szabad szájú, gettóból szökött férfi, Driss és egy baleset következtében nyaktól lefelé béna gazdag úr, Philippe különös kapcsolatát meséli el. Driss beáll ápolónak (még ha nem is saját akaratából) a rokkant mellé. A tanulságos történet csak itt veszi kezdetét. Két különböző ember, különböző igényekkel, akik egymásra találnak, kényszeredetten beleszoknak a másik életvitelébe és egy idő után nem tudnak többé egymás nélkül élni. Egyszerre dráma és vígjáték. Tökéletes egyveleg. A zene is páratlan. Vannak benne licences zenék és vannak direkt a filmhez írt dalok. A hivatalos filmzenét Ludovico Einaudi szerezte, aki az egyik kedvenc filmzeneszerzőm.

Hogy kiknek ajánlom? Mindenkinek, minden korosztálynak felírnám orvosságként!

Ha meg szeretné valaki tudni, hogy milyen érzés az élet nagy tragédiáját könnyesre röhögni, akkor nincs más dolga, mint megnézni ezt a remekművet!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább