Ankét a Magyarország-Izland (2:1) és az Észak-Írország–Szlovákia (1:2) továbbjutást jelentő mérkőzéshez

A csütörtöki Európai-bajnoki pótselejtező mérkőzéseken a magyar és a szlovák válogatott is győzött, így mindkét válogatott kiharcolta a kontinensviadalon való részvélt. A DAC jelenlegi és volt játékosát, valamint egykori edzőjét kérdeztük a sikerről.

Vida Máté, a DAC 1904 játékosa

Nagyon boldog vagyok, hogy kiharcolta a csapat a továbbjutást, a futball igazságtalansága lett volna, ha az antifocival Izland kijutott volna. Nagyszerű küzdeni akarás és fejlődés, amit látok a magyar focin az elmúlt években, reméljük, a jövőben is így folytatja a csapat.

Számomra is hatalmas motiváció, hogy egészségesen visszatérjek rövid idő múlva, mert akkor minden esély megvan arra, hogy Eb-n szerepeljek, minél előbb meccsre készen, formába akarok lendülni, és akkor tudok segíteni a csapatnak.

Kalmár Zsolti nagyon jól játszott tegnap, Szoboszlai Dominik meg klasszis dolgokat művel.


Radványi Miki, a DAC 1904 volt játékosa és edzője

Bevallom, hogy az első félidő játékképe nem lepett meg, viszont az, ahogy a magyar válogatott tudta fokozni a játék iramát, az fontos tényező volt. Míg az Izland csapatában már több játékos a zenitje után van, a magyar válogatott két meghatározó és kimagasló egyéniséggel rendelkezik – Szoboszlaival és Orbánnal.

Az edző hiányát a coucholáson észre lehetett venni, de fontosak voltak Rossi szünet alatti instrukciói, a második félidőben ezt a pályán is lehetett látni.

A cserék bejöttek Rossinak, Kalmárt talán túl korán vette le, de mondom, a továbbjutás őt igazolja a cseréknél. Személy szerint nagyon örülök, hogy a válogatott két tagja Szalai Attila és Cseri Tamás, akik Mezőkövesden tőlem kaptak lehetőséget.


Ľubomír Šatka, a DAC 1904 volt játékosa, jelenleg a Lech Poznań labdarúgója és a szlovák válogatott tagja  

Nagyon nehéz mérkőzés van mögöttünk, az észak-írek a hosszú labdákra és sok tizenhatosba célzott beadásra varrták a taktikájukat, elvégre magas játékosai vannak.

Viszont, úgy gondolom, hogy ezzel jól megbirkóztunk, egy szerencsétlen eset kivételével. A hosszabbításban nagy harciasságot és csapatszellemet mutattunk be, és szerintem ez döntött a tovabbjutásunkról.

Az érzések fantasztikusak, ilyen pillanatokat az ember nem feled az élete végéig.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább