Az ajándékozás öröme

A karácsonyi ajándékok kiötlése bizony nem egyszerű feladat, mégis csodás érzés, amikor megszületik az ötlet. Nem tudom, ki hogy van ezzel, de én, személy szerint imádom meglepni a szeretteimet.

Már az örömmel tölt el, ha úgy gondolom, valami frappáns ajándékot találtam ki nekik. Persze, a beszerzés résznél előfordul némi morgás, mert többnyire sikerül olyan dolgot kitalálnom, amit egészen nehéz beszerezni. Na, de aztán amikor a kiszemelt meglepetéssel a kezemben térek haza, komolyan mondom, pillangók repkednek a hasamban. Attól kezdve alig bírom kivárni, hogy az illető megkapja. Biztos vagyok benne, hogy az ajándék átadásánál én sokkal izgatottabb vagyok, mint az, aki kapja. Mindig alaposan lefigyelem a megajándékozott arcát bontogatás közben.

Az első pillanat a mérvadó. Abból mindig kiderül, hogy őszintén örül-e a kapott dolognak. Annyira jó látni, amikor felragyog valaki szeme!

Ahhoz a bizonyos ragyogáshoz pedig nem kell toronyóra lánccal! Hiszek benne, hogy a szívből jövő, személyre szabott ajándéknál nincs szebb és értékesebb. Az én szeretteim például rendre odafigyelnek arra, hogy még az ajándékom csomagolása is teljesen engem tükrözzön. Minden kék és pillangós. Ez a két gyengém. Igazából ettől kezdve mindegy is, mit rejt a csomagolás, mert már ezzel a kombinációval teljesen levesznek a lábamról. Apróság, mégis annyira jól esik, hogy még erre is odafigyelnek. Az egyik szülinapomra egy ilyen pillangókkal teli csomagolópapír egy határidőnaplót rejtett.

 

A barátnőim ismernek, tudják, hogy mindent fel kell írnom, különben elfelejtem. Így magától értetődő, miért kaptam a naplót. Na, de nem akármilyen határidőnapló volt az! Itt-ott elrejtettek benne egy-egy kedves idézetet. Így, év közben is vártak rám aprócska meglepetések. Imádtam!

Egy másik kedvenc ajándékom az a karácsonyfadísz, amit egyik barátnőm saját kezűleg készített. Gyönyörű csodáról van szó, melyben ott lapul egy közös fényképünk. Hát nem ötletes? És nemcsak ötletes, de szívet melengető egyaránt!

A kishúgom is mindig meglep valamivel. Legutóbb, a szülinapomra egy pillangót rajzolt nekem, amire egy szépséges idézetet írt:

„A boldogság egy olyan pillangó, melyet, ha kergetünk, soha nem érünk el. De ha leülünk csendben, leereszkedik ránk.”

Ahányszor ránézek erre a kis lepkére, mosolyra húzódik a szám.

Szóval, tényleg nem kellenek drágakövek a boldogsághoz. Szívből jövő aprósággal lehet a legnagyobb örömet szerezni! Így, ha még esetleg valakinek nem sikerült minden ajándékát beszereznie, ne csüggedjen, otthon is összehozhat valami kreatív meglepetést! 🙂

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább