A Klikk Out írói és a karácsony. Így készülünk mi! (Ankét – 2. rész)

Szerkesztőségünk idén sem volt tétlen. Most, hogy mindannyian az ünnepekre fókuszálunk, itt az ideje annak is, hogy egy kicsit számot vessünk, elgondolkodjuk az idei éven, hogy szívünket könnyebben, nehéz súlyoktól mentesebben tehessük a karácsonyfa alá. Kíváncsiak voltunk, hogy kollégáink hogyan készülnek az ünnepekre, ők hogyan készítik a szívüket az új évre.

Az ankét első része ITT olvasható.

KOVÁCS ÁKOS


Hogyan készülsz az ünnepekre?

Az ünnepekre való készülődés nálam mindig nagyon speciálisan zajlik. Van egy nagy puttonyom, abba gyűjtöm az ajándékokat egész hónapban. Közben a párommal alakítgatjuk a lakást, idén beszereztünk egy igazi élő karácsonyfát. Zenéket, recepteket keresgélek, amiket majd az ünnepekkor húzok elő.

Miben volt más az idei éved, mint a tavalyi?

Az idei év az aktuális szituációhoz képest nagyon is szerencsésnek és boldognak mondható. Hálás vagyok mindenért, amit 2020-ban átéltem és kaptam. A tavalyi évem sem volt sokkal rosszabb, ám az idei mindenen túltett. Mindenki egészséges körülöttem. Találkoztam a kedvesemmel, megszülettek a csallóközi versek, létrejöhetett nyáron az NFG-s fesztiválunk, havi 3 műsort kaptam egy állami rádióban, és még sorolhatnám…. imádom.

Van-e olyan dolog, amit a jövő évre megfogadsz majd?

Nem szoktam fogadalmakat tenni. Célokat tűzök ki, amiket mindenféleképpen szeretnék elérni. Ezt általában az év utolsó napján teszem. Miközben fő a sonka és sül a pogácsa, a tévében a háttérben meg mennek a Woody Allen-filmek.


MÉSZÁROS KRISZTINA


Fotó: Horen

Hogyan készülsz az ünnepekre?

Egy ideje már csak a kötelező, a családnak és számomra is kielégítő módon készülünk. Nincs nagytakarítás, függönymosás, mert ezt akkor csinálom, amikor piszkosak a dolgok, nem az ünnepkörhöz kapcsolom. Egy speciális dolgot tervezek idén: 23-án elvonulni pár órára egyedül egy sétára. Engedni, hogy hallhatóvá váljon a belső hangom.

Miben volt más az idei éved, mint a tavalyi?

Ugyanabban, mint mindenkinek. Jah, és egyéni vállalkozó lettem, pont a koronaválság idején! Ez azért egy örök alkalmazottnak nagy váltás!

Van-e olyan dolog, amit a jövő évre megfogadsz majd?

Nincs. Magát a létezést kérem, s csak annyi változást, amennyit el tudok viselni harmóniában, alázattal.


POÓR TIBI


(Fotó: Jojo Samek)

Hogyan készülsz az ünnepekre?

Mivel két lányom van, én az a személy vagyok a családban, aki meghallgatja a hölgyek óhaját és bólintok. Jellemzően teljesen rájuk hagyom a döntéseket, például, hogy milyen legyen a díszítés stb… Mindamellett a hölgyek tudják, hogy szeretem, ha az ünnepi asztalon – a tányérban, a díszítésben, megjelenik valami emlék a szüleimmel kapcsolatosan. Húsz éven át olyan szokásunk volt, hogy az otthoni, könnyedebb ünnepi vacsora és az ajándékok kibontása után elmentünk befejezni a vacsorát a feleségem szüleihez. Sok dologban korlátozva vagyunk a pandémia miatt, de az, hogy csak szimbolikusan mehetünk el a nagyszülőkhöz… Ez nagyon fájdalmas…

Miben volt más az idei éved, mint a tavalyi?

Mindenben. Szerintem ezzel mindenki hasonlóan van. Pozitívan vagy negatívan, de teljesen kiforgatta az életemet. Számomra a legnehezebb talán az, hogy mivel a legveszélyeztetettebbek csoportjába tartozom, a tudatalattiban bennem van – főleg akkor, amikor a munkámat végzem és össze-vissza lótok-futok – a piros „vigyázz!”. Emiatt is már alig várom, hogy vége legyen ennek a fránya pandémiának.

Van-e olyan dolog, amit a jövő évre megfogadsz majd?

Keresni fogom az egyensúlyt. Mindenben.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább