One time, next time!

Mivel sajnos a jelenlegi járványhelyzetben ellégé kimerülőben van a gasztronómia, ebből kifolyólag e szektorral összeköthető téma is, így egy kissé eltérek az általam megszokott „stílustól”, és ahogy egy új világ megkívánja a változást, így sosem gondoltam volna, hogy ONE TIME (egyszer csak) az én életemben is hatalmas változás következik be. NEXT TIME (később) kifejtem bővebben… 🙂

Úgy gondolom, hogy többé-kevésbé mindenki tudja, hogy jómagam a Betyártanya vándorétterem tulajdonosa és egyben séfje foggal-körömmel ragaszkodom a magyar konyha hihetetlenül gazdag ízvilágához, amely hagyományos ételeit tiszta szívből és szeretetből készítettem el a kedves vendégeimnek. Sajnos a jelenlegi helyzet úgy hozta, hogy a rendezvények szinte megszűntek létezni, és úgy gondolom, hogy a jövőben már sosem lesznek a régiek.

Egy új helyzet áll fent, amely teljesen felforgatta a gasztronómiában tevékenykedők életét, egyben ellehetetlenítette a megélhetésünket.

Tavaly márciusban a járvány felbukkanása után még reménykedtünk, hogy pár hónap alatt elsöpörjük a föld színéről ezt a „nyavalyát”, ám ahogy ma is látszik „foggal-körömmel” kapaszkodik a felszínen, és szedi áldozatait, még az egészséges emberek körében is. Mert ugye hatalmas áldozat az is, hogy nem tehetjük azt, amit szeretnénk, nem dolgozhatunk a szakmánkban, nem láthatjuk vendégül a gyomorkorgással küszködő vendégsereget, és nem utolsó sorban sokunknak az óriási anyagi problémák forrása a vírus miatt bevezetett óvintézkedések.

Nagyon sokat gondolkodtam, hogy merre induljak el ebben a zűrzavarban, ám ahogy a vihar sem tart örökké a tengeren, így jómagam is megláttam a fényt az alagút végén.

A változást mindig magadból kell indítanod, és semmilyen körülmények közt nem várhatod, hogy a világ a te igényeidhez formálódjon. Így nem marad más hátra, minthogy a saját kis világomat formáljam, és úgy éljem az életem, ahogy ÉN szeretném, és nem úgy, ahogy azt mások elvárnák tőlem.

Szóval, én, Mundi Jóska a Betyártanyából gondoltam egy nagyot, és úgy határoztam, hogy egészségem érdekében teszek egy hatalmas lépést előre, és teljesen megváltoztatom az életvitelemet, beleértve a táplálkozási szokásaimat is.

Ha valaki azt mondta volna nekem egy éve, hogy mellőzni fogom a hús fogyasztását, akkor bizonyosan teljesen „hülyére” vettem volna.

Kezdjük ott, hogy mivel közel egy évig nagyon nem folytattam semmilyen tevékenységet, a súlyom felgyarapodott 118 kg-ra. Nem szeretném részletesen szétboncolni, milyen „mellékhatásokkal” bírt ez az állapot, ám a lényeg, hogy novemberben lezajlott egy sikeres térdműtétem, amelynek nagyon sok köze volt a testsúlyomhoz. Többé-kevésbé ezután jutottam el gondolatban odáig, hogy elkezdjek megszabadulni a súlyfeleslegemtől. ONE TIME… 🙂

NEXT TIME… Pillanatnyilag ott tartok, hogy a jelenlegi 93 kg testsúlyommal minden elképzelésemet felülmúltam e téren. Azt a 25 kg-s zsákot, amelyet ledobtam magamról, és nem kell mindenhova magammal cipelnem, úgy érzem, sosem fogom már újra felvenni.

Összehasonlíthatatlanul javult minden szempontból az életminőségem, és a napi torna, a felelőségteljes táplálkozás meghozta gyümölcsét. Még számomra is hihetettlen, hogy több mint négy hónapja nem fogyasztottam húst, nem majszoltam kenyeret, és nem kortyolgattam a jéghideg üdítőket.

Gasztronómia

Az utóbbi egy évben folyamatosan álltam át ezen, számomra újfajta ételek ízvilágára, s ez annyira megtetszett, hogy szakmai szempontból is elkezdtem foglalkozni a vegán ételek elkészítésével. Nagyon sok utánajárással azért lassan összeált a kép, és számomra az egyik legkedvesebb ország, Thaiföld ízvilágát választottam.

Mundi Józsi járt is már a távol-keleti paradicsomban, itt olvashatjátok beszámolóját:
Thaiföld

Jelenleg ott tartok, hogy az általam készített ételekből előrendelésre készítek napi harminc adagot, amelyet ebéd idő alatt el is juttatok a kedves megrendelőkhöz. Lehetséges, hogy az ételeim valamelyest hozzásegíthetik a fogyasztóimat a testsúlyfeleslegük elvesztéséhez, egyben egy élménnyel is gazdagabbak lesznek a Távol-Kelet változatos ízvilágától. Ha már egyszer nem utazhatunk a nagyvilágban, akkor ez úton is megpróbálom az otthonotokba varázsolni e csodálatos ízvilágot. Tervezem egyébként a későbbiekben a vacsora időszakára is a kiszállítást, ám az még egy kissé odébb van.

Amennyiben érdekelne téged is az ételkínálatom és a Távol-Kelet ételeinek ízvilága, kérlek, küldj egy e-mailt a jozefmundi@gmail.comra, ahol bővebb infóval látlak el.

Köszönöm!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább