Szigorodik a Covid-automata, az iskolák hétfőn nyitnak

Hétfőtől ismét megnyitnak az óvodák, az alapiskolák alsó tagozatai és a középiskolák utolsó évfolyamai. A kijárási tilalom továbbra is érvényben marad.(Forrás: ma7)

„Úgy döntöttünk, hogy szigorúbbá tesszük a Covid-automata úgynevezett fekete zónájának kritériumait, ugyanakkor lehetővé tettük a gyermekek iskolába járását is”

– jelentette ki Marek Krajčí egészségügyi miniszter, hozzátéve: a járványhelyzet Szlovákiában még mindig kritikus, a helyzetet súlyosbítja a koronavírus új mutációjának jelenléte.

Krajčí elmondta, addig nem tudnak a fekete zónáról átváltani az enyhébb bordó fázisba, amíg a kórházi kezelésre szoruló betegek számát nem csökkentik háromezer fő alá.

Az egészségügyi miniszter bejelentette, az új típusú koronavírus brit mutációjának terjedése miatt 14 napig karanténban kell maradniuk azoknak, akik külföldről térnek haza. A 8. napon PCR-tesztet végeztethetnek, ennek költségeit megtéríti egészségbiztosító .

Az Állami Tartalékalapnak további 8,4 millió antigéntesztet sikerült beszereznie, így most már van elegendő teszt Szlovákiában – tette hozzá a tárcavezető.

 A cikk egy részlete a dunaszerdahelyi.sk-val való együttműködésünk révén kerül közlésre.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább