Eltűnőben a napi sminkelési rutin? Hervay Noémit, Varga Líviát és Kurucz Klaudiát kérdeztük

Mai ankétunkban arra keressük a választ, hogyan változtat a maszkviselés a sminkelési szokásainkon. Három hölgyet, Hervay Noémit, Varga Líviát és Kurucz Klaudiát kérdeztük.

HERVAY NOÉMI

(kozmetikus)

Szerinted hogyan változtatta meg a maszkviselés a sminkelési trendet?

Valószínűleg nemcsak a maszk viselése, hanem a világban kialakult szituáció is vele együttesen hatott a sminkelési trendekre. Abban biztos vagyok, hogy nem most éli a virágkorát, a smink mint prioritás háttérbe szorult. A médiában is csökkentek a sminkkel kapcsolatos témák, kevesebb, vagy egyáltalán nincs alkalom, ahol a smink új trendjeit kamatoztathatnánk.

Ha születtek új trendek, hozzám nem jutottak el. Olyan, mint a tavasz, várat magára.

Véleményem szerint amíg a maszk viselése kötelező marad, addig a sminkelési trendekről is kevesebbet fogunk hallani.

Vajon a karantén alatt otthon ugyanúgy festjük magunkat, mint máskor?

A smink a ruhával együtt „öltözteti” viselőjét. Nyilván nem öltözünk elegáns ruhába egy ebéd elkészítéséhez, így a válaszom a legtöbb hölgyhöz hasonlóan az, hogy otthonra kevésbé festjük magunkat. Az alsó polcon pihen a sminkecset. Ám hogy a karantén ideje alatt is kiszínezzük a hétköznapokat – akárcsak magunkat – egy piros rúzs vagy kihangsúlyozott szempár még a mentális egészségünknek is kedvez.

Ez kedvező időszak arra is, hogy több figyelmet szenteljünk bőrünk ápolására. Kevesebb sminkkel és több odafigyeléssel mindenki számára elérhető az egészséges, szép bőr.

Milyen make-up-ot ajánlanál most a hölgyeknek?

Két személyes kedvencem van, ami a make-upot illeti. Az egyik, az ún. láthatatlan smink. Ugye milyen jól hangzik? Egy leheletnyi alapozó, ami engedi a bőrünket lélegezni, nem takar el, épp csak az apró bőrhibákat tünteti el. Emellett szemspirál – a tekintet kihangsúlyozására, valamint szemöldök-igazítás és egy ajakfény. Néha ezt is soknak érzem, mert kontúrtetoválás van a számon, de nyilván nem vagyunk egyformák. Másik személyes kedvencem a mosoly. Úgyhogy hölgyeim, mosolyra fel. 🙂


VARGA LÍVIA

(make-up artist)

Szerinted hogyan változtatta meg a maszkviselés a sminkelési trendet?

A maszkviselés jócskán felkavarta a napi sminkelésünket. Nem elhanyagolandó, hogy most még inkább tartósabbá tegyük a sminkünket, hiszem a maszk alatt akarva akaratlanul elmozdulhatnak a termékek, melyeket használunk. Sokan a maszkviselés ellenére sem szeretnének lemondani a sminkelési rutinjukról. Ezért még inkább a tartósabb, magasabb minőségű termékeket részesítsük előnyben. Használjunk inkább por állagú termékeket a krémesekkel szemben, érdemesebb inkább a szemünkre fókuszálni. Ami az ajkakat illeti, rengeteg tartós rúzs, illetve mattra száradó folyékony rúzs közül válogathatunk, ennek ellenére én inkább az ajakápolókat javasolnám.

Vajon a karantén alatt otthon ugyanúgy festjük magunkat, mint máskor?

Úgy gondolom, hogy ha valaki szeret sminkelni és hosszú évek, évtizedek óta hozzátartozik a mindennapjaihoz, akkor miért ne?! Szerintem fontos, hogy maradjunk hűek magunkhoz. El kell viszont árulnom, hogy én mostanában nagyon keveset sminkelek, sokkal inkább a bőrápolásra fektetem a hangsúlyt.

Milyen make-up-ot ajánlanál most a hölgyeknek?

Fontos tudni, hogy a tartósság érdekében se használjunk olyan alapozót, mely nem a bőrtípusunknak megfelelő. Például egy szárazabb bőr esetében ne kezdjünk el nagyon erős fedésű, matt alapozót használni annak érdekében, hogy tartósabb legyen. Használjunk inkább púdert a tartósság eléréséhez, a felvitelhez pedig ecsetet, illetve sminkszivacsot (ezek mind hozzájárulnak a tartósabb végeredményhez). Tudni kell, hogy teljes védelmet azonban nem tudunk biztosítani a maszkok által történő dörzsölések ellen. Ezért fontos, hogy mindig lapuljon a táskánkban pár termék sminkünk frissítésére. ????


KURUCZ KLAUDIA

(modell, Felvidék Szépe 2017)

Szerinted hogyan változtatta meg a maszkviselés a sminkelési trendet?

A sminktrendeket szerintem alapjában véve nem változtatta meg. A kreatív sminkesek az időt kihasználva inkább újabb trendeket kreáltak és inspirálódtak. Aki megszállott sminkelő, biztos vagyok benne, hogy nem bírja ki a szenvedélye nélkül. A maszk viselése miatt a többség így a szemeket próbálja hangsúlyozni, vagy a hajat, egyéb kiegészítőket. Ez egy kis rituálé, azt érezteti velünk, hogy készülődünk valahova, ahol nők lehetünk és csinosnak kell lennünk.

Vajon a karantén alatt otthon ugyanúgy festjük magunkat, mint máskor?

A karantén egy hasznos időszak volt a megbékélésre, saját magunkkal. Tapasztalatból mondom. Ennyi időt “magamban” még sosem töltöttem. Ritkán sminkelek azóta, heti egyszer (talán). Sokkal többet látom magam smink nélkül, és ha a tükörbe nézek, már könnyebben elfogadom magam, a dolgokat, amiket eddig rejtegettem, vagy én magam sem akartam róluk tudomást venni. Ilyen egészséges még sosem volt a bőröm, figyelek rá, mikor mivel táplálom, és pár új arctornát is felfedeztem. 

Milyen make-up-ot ajánlanál most a hölgyeknek?

Aki szeret sminkelni, a maszk nem tántorítja el. Nálam elengedhetetlen az ajakbalzsam és a ceruza használata. Igaz, nem látszik, és a maszkom is csak csupa foltos tőle, de mégis úgy érzem, ezzel nem vagyok egyedül. A sminkeléshez az aranyszabály: a kevesebb több. Ha feltétlenül hosszú ideig viselni kell a maszkot napközben, hagyjuk szabadabban a bőrt, mindenképp úgy egészségesebb!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább