ANKÉT: A „karanténdivatról” kérdeztünk hölgyeket – Lengyel Csilla, Dósa Diana és Tilajcsík Dóra válaszol

Ezen a héten a karanténdivatról, a megváltozott öltözködési és szépségápolási szokásaikról kérdeztük a hölgyeket. Lengyel Csilla, Dósa Diana és Tilajcsík Dóra válaszol.

Hogyan változtatta meg a mindennapi szépségápolási rutinodat a karanténhelyzet?
Változott-e az öltözködési stílusod? Melyek most a kedvenc ruhadarabjaid?

Lengyel Csilla (pedagógusasszisztens)

Hát sajnos ez a mostani helyzet, amit a koronavírus megjelenése hozott magával sok területen változtatta meg az életünket. Az én tapasztalatom az, hogy mivel társas lények vagyunk, ez a bezártság egyáltalán nem tesz jót nekünk.

A társas kapcsolatok, összejárások a minimumra csökkentek és bár ma egyre szélesebb körben hódít az online kapcsolattartás, mégsem helyettesíti a személyes találkozókat, meghitt beszélgetéseket. Azáltal pedig, hogy viszonylag keveset mozgok társaságban, akarva akaratlan is ellustultam, ami a napi szépségápolási rituáléimat illeti. Ezelőtt kötelezően reggel és este is elvégeztem ugyanazokat a trükköket, amik nálam az arcápoláshoz tartoznak, mint lemosó, tonizáló, szérumok, krémek használata.

Manapság jó, ha egyszer egy nap eszembe jut (általában este) és akkor sem feltétlen mindennel kényeztetem a bőröm. Viszont arra ügyelek, hogy heti egyszer igazi „wellneszélményben” részesüljön az arcom és a testem. Ilyenkor bezárkózom a fürdőbe, veszek egy jó forró fürdőt, közben peelingezek, maszkozok, relaxálok. Hiszem, hogy a bőröm előbb utóbb meghálálja majd a törődést.

Bevallom, a kozmetikus hiányát nem igazán érzem, mert a korlátozások előtt se nagyon jártam, viszont a fodrász- és körmöslátogatások száma jócskán megcsappantak az utóbbi időben. Igyekszem húzni, amíg lehet, de sajnos ezeket nem tudom a szakemberek hozzáértő munkája nélkül megoldani.

Ami az öltözködést illeti, eddig is a „csinosan és kényelmesen” elvét igyekeztem alkalmazni. Ez nálam nem változott, maximum annyiban, hogy többet koptatom az otthoni lezserebb darabokat mostanság. Amit viszont észrevettem, hogy újra akad hely a szekrényemben, hiszen nem vásárolok kétnaponta valami új ruhát. 🙂 


Dósa Diana (kozmetikus, énekesnő)

Nagyon más a helyzet nálam szépségápolás terén a mostani időszakban. A munkahelyemből kifolyólag nem sminkelhetem magam, így a hétköznapokat teljesen „natúron” élem meg. Viszont, amint eljön a hétvége, ezeket a napokat behozom. Ilyenkor készülnek rólam a selfie képek. 🙂  Ami viszont hiányzik, az a rúzs, amit sajnos a maszk eltakar. Imádom az élénkebb szájrúzsokat! Hát, sajnos ezt most mellőznöm kell.

Kicsit talán az öltözködési szokásaim is megváltoztak. Mivel nincs is hova menni szórakozni, kilépni egy cseppet a mindennapokból, ami nagyon hiányzik, de szerintem nem csak én vagyok így ezzel. Jelenleg „sportosan” veszem a helyzetet. Mostanság a cicanadrágok vesznek részt az életemben, különféle felsőkkel, tunikákkal és hát mindenképpen az alacsonyabb sarkú cipők az előnyösebbek ehhez az időszakhoz.

Sajnos egy éve, hogy a színpadi énem, a fellépéseim mellőzve vannak, ami nagyon hiányzik. A fellépések alkalmával igazán kiélhettem magam, mind a ruha terén, mind a smink terén. Bízom benne, hogy mihamarabb visszatér minden a régi kerékvágásba.


Tilajcsík Dóra (egyetemi hallgató, újságíró)

Annak ellenére, hogy a mindennapokban általában teljes sminket szoktam viselni, egy kezemen meg tudom számolni, hogy az elmúlt egy év során hányszor nyúltam a sminkecsetek után. Tulajdonképpen rájöttem, hogy teljesen felesleges több réteg alapozó alá rejteni magunkat. A jövőben biztosan sokkal kevesebb dekoratív kozmetikumot fogok használni, amiért az arcbőröm bizonyára hálás lesz. Ez persze nem azt jelenti, hogy a kedvenc rúzsok örökre a fiók mélyére kerültek száműzetésbe, de a folyamatos, már-már kényszeres mindennapi sminkelés korszakának leáldozott.

Az elmúlt néhány hónapban új értelmet nyert a bőrápolási rutin is, hiszen végre elég időt tudtam rá fordítani. Megfogadtam, hogy a karantén végeztével még a legnagyobb pörgésben sem feledkezem majd meg róla.

Néhányan ugyan igyekeztek a karantén okozta letargiát online vásárlással csillapítani, én nem éreztem szükségét. Már jóval a vészhelyzet beköszönte előtt elhatároztam, hogy igyekszem inkább a minimalizmust előnyben részesíteni. A saját stílusomat évek óta nem a divatdarabok jellemzik, inkább a klasszikus, jól kombinálható alapdarabokat részesítem előnyben. Természetesen, néha azért becsúszik egy-egy impulzusvásárlás, ha azonban megfelelően választunk, ezek a ruhadarabok is hosszabb ideig a gardróbunk ékei lehetnek.

A csinos és elegáns helyett az új jelszó a kényelmes lett. A karantén nagy felfedezése számomra a tornacipő volt, ugyanis előtte évekig tiltakoztam a viselése ellen, végül azonban nagy kedvencem lett.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább