Klikk Out Vikkendhouse: A zene a Felhőben van!

Húsvétvasárnapi zenés összeállításunk nagymestere most a dunaszerdahelyi Bíró István, alias Felhő. Az örök pozitív kisugárzású fiatalember hatalmas zeneimádó. Legénykorunkban sok jó bulit megéltünk együtt. Számomra ez most nagy öröm, hogy a Vikkendhouse-ban mutatja meg zenei oldalát egy rövid beszélgetésben és egy zenés összeállításban. 

Fotók: Ugróczky István

Vikkendhouse

Bíró István vagyok, de sokaknak inkább a Felhő név az ismerős. Mint autószerelő tevékenykedem és hobbim a távirányítós autók.

Emlékszel gyerekkorodból, milyen zenék vettek körül?

Mint sok más gyermek, én is a szüleim zenei stílusát voltam kénytelen hallgatni, ami akkor sem, és ma sem áll közel a szívemhez. Ezek a mulatós zenék voltak. Később a rap és a soul zene vitte nálam a prímet! Ezt Veréb Attilának, alias DJ Bird-nek köszönhetem. Az ő támogatásával és segítségével volt egy időszak, amit buli DJ-ként töltöttem.

Tiniként a zene már az életem része volt. Nem nagyon kedveltek a szomszédok, mert otthon mindig hangosan hallgattam a zenét. Mindig is szerettem a zene közelében lenni, és bárhol voltam, igyekeztem hallgatni, akár walkman akár discman segítségével.

Milyen stílusú zenék szóltak akkor főleg?

Főként a rap, soul, funky és a hip-hop voltak azok a stílusok, amiket hallgattam abban az időben, de alapjában mindenevő voltam. Imádtam a kilencvenes évek végén a DAC hotelben tartott bulikat, mivelhogy diszkópatkányok voltunk és a hotel még közel is volt!

Mennyit formálódott a fekete zene iránti rajongásod az évek alatt?

Ma már eléggé változott a zenei stílusom. Manapság legtöbbször rockzenét hallgatok, de néha keményebb zenék felé is nyitok. De nem veszett el belőlem az oldies-hoz való vonzalmam sem.

Mi volt az eddigi életed legnagyobb zenei élménye?

Az eddigi legnagyobb zenei élményemet egy nagyon kedves barátomnak, Csonga Ernőnek köszönhetem. Tőle kaptam egy jegyet a pozsonyi Limp Bizkit koncertre. Valami hihetetlen és szuper érzés volt ott lenni és tombolni.

Vikkendhouse

Ha visszamehetnénk az időben, és a zeneiparban kapnál lehetőséget, mit csinálnál legszívesebben?

Ha újrakezdhetném, akkor vagy dobos szeretnék lenni – na persze nem dobostorta – vagy pedig basszusgitáros. Ezek a hangszerek máig vonzanak.

Térjünk a mixre, ami a nyolc kedvenc zenéd tartalmazza a G-funktóll egészen a Limp Bizkitig:

TRACKLIST:


1. LL Cool J – Lounging
2. Snoop Dog – Who Am I
3. Luniz – I got 5 on it
4. C&C Music Factory – Everybody Dance Now
5. Blackstreet – No Diggity
6. Flip da Scrip – Everybody funk now
7. Limp Bizkit – Rollin
8. Limp Bizkit – Nookie

Az eddigi epizódokat az alábbi címen találod.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább