A járványhelyzet alakulásától függ, mikor kezdődhet az asszisztált népszámlálás

Az országos tiszti főorvos és a regionális közegészségügyi hivatalok illetékeseivel való egyeztetés után jelenti be az asszisztált népszámlálás kezdetének pontos dátumát Alexander Ballek, a Statisztikai Hivatal elnöke. (ma7.sk) 

A COVID-automata alapján döntenek erről a szakemberek – közölték keddi sajtótájékoztatójukon a Statisztikai Hivatal munkatársai. Felhívták a figyelmet arra a kampányra is, amelyben például a nemzetiséget érintő kérdésről is szó van.

„Arra számítunk, hogy azokban a járásokban kezdődhet el az asszisztált népszámlálás, amelyeket a COVID-automata szerint a 2. és a 3. kategóriába sorolták. Az időpont kihirdetése után az önkormányzatoknak lesz idejük a népszámlálás előkészítésére”

– mondta Ľudmila Ivančíková a Statisztikai Hivatal munkatársa. Az asszisztál népszámlálás kezdetét május elejére teszik. „Ez azonban még húsvét előtti becslés” – mutatott rá Ivančíková.

A szakember hangsúlyozta, az asszisztált népszámlálás hat hetet vesz igénybe, és legkésőbb október 31-ig véget kell érnie, ha ezt a tervet ismét keresztül nem húzza a járványhelyzet súlyosbodása.

A cikk folytatódik a dunaszerdahelyi.sk oldalon

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább