Bunkók a Tesco parkolójában

KLIKK OUT-ARCHÍVUM

A cikk megjelent a Klikk Out 2015/05. számában.

Előfordulhat, hogy a cikk némely részei már nem aktuálisak, az eredeti hangulatának és üzenetének megőrzése céljából viszont nem módosítottunk rajta.

Borítóterv: Gocoň László

Ne állj a kisgyermekeseknek fenntartott parkolóhelyre, ha nem kisgyermekkel vagy! Kérlek! Tudod, az a hely az, amelyikre a két felnőttet és egy gyermeket ábrázoló aszfaltrajz van felfestve. Hogy miért? Azért, hogy ne történjenek olyan esetek, mint amilyennek a múltkor többen is tanúi voltunk.

Egy fiatal anyuka – a kocsiban két gyerekkel, közülük az egyik gyerekülésben – próbált volna beállni a kisgyermekeseknek fenntartott parkolóhelyre, de azok foglaltak voltak. Fejét csóválva a szemközti parkolóba állt be. Én eközben a parkolóban álldogálva telefonáltam, így az elejétől kezdve láthattam a dolgot. Miután beparkolt a „normál“ nagyságú parkolóhelyre, két, egyébként szabályosan parkoló autó közé, kiszállt és megpróbálta kivenni az autóból a kicsit, miközben az a gyerekülésbe volt „csomagolva“. Mondhatom, esélye sem volt. Miután két oldalról mászva-hajolva is megpróbálta megoldani kényszerű helyzetét, feladta és inkább várt, míg a nagy, az ilyen kisgyermekes anyukáknak fenntartott parkolóhely megüresedik.

Nagyjából 4 perc után jött is egy ott parkoló autó tulajdonosa – ekkor tettem le a telefont, de ami ezután következett, azt már nem bírtam ott hagyni. Szóval a lazán, vagányan, „sustyákiban“ feszítő két izompacsirta odasétált a középkategóriás tragacsához, és kényelmesen, az ajtót szélesre tárva próbáltak behuppanni autójukba.

Ekkor azonban a tétlenségtől csüggedt és elkeseredett anyuka odakiabált, hogy: máskor jó lenne, ha ezeket a kijelölt helyeket azoknak hagynák, akik arra rászorulnak, mert máshogy nem, vagy csak plusz segítséggel tudnak boldogulni. Persze erre a két majom „visszaharapott“, hozzájuk illő módon, hogy nekik márpedig senki ne mondja meg, hova álljanak! 

Szóval még nekik állt feljebb. A vita ugyan rövid ideig tartott, de megkapó volt. Egy, a napi gondjait, két hiperaktív csemetével intéző, fiatal anyuka és két, magát a „zatyaúristennek“ képzelő emberszabású között zajlott. Úgy látszik, ők ketten fel sem fogták, hogy más helyzetét nehezítették meg. Ne legyünk ilyen bunkerek!

Kapcsolódó tartalom

Bár törvény nem szabályozza a családosoknak, kisgyermekeseknek fenntartott parkolók használati jogát, attól még tiszteletben tarthatjuk azt. 

Akik 30-50 centis ajtónyitással is ki tudnak szállni, ne vegyék el a kisgyermekesek parkolóhelyét, mert nekik szükségük van arra a plusz területre, amit az ad. Bepakolni a dolgokat egy vagy két szaladgáló gyerkőccel, amúgy is egy kisebb művészet, szerintem, így ne nehezítsük meg a dolgukat. Köszönöm!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább