Klikk Out Vikkendhouse: Vasárnapi vidámzene csak nagyoktól!

Már olyan rég táncoltunk úgy igazán önfeledten, amikor azt sem tudtuk, hány óra, vagy épp milyen nap van, igaz? Rég volt olyan vasárnap is, amikor egy átbulizott éjszaka után enyhén másnaposan ébredtünk, és még mindig bennünk volt a boogie. Ilyenkor kiszálltunk az ágyból, betettük a legjobb zenéket, és feltekertük maxra a hangerőt. Nos, hogy készüljünk a bulis hétvégékre és felfrissítsük ezeket a vasárnapokat, hadd mutassak hét zenét a legnagyobbaktól!

Fotók: Ugróczky István

Kovács Ákos

 

1. Pet Shop Boys – West End Girls

Emlékszem, tizenévesen, mikor meglett az első parabola antennánk, a brit MTV gyökeresen megváltoztatta az életem. Onnantól nem érdekelt más, csak a UK Top 20. Mintha nekem szólt volna, senki másnak ezen a világon. Olyan jó volt felfedezni az igazi zenét…! Ma ez a toplista már más értékeket képvisel.

2. Wham! – Everything She Wants

George Michael nálam mindig is nagy kedvenc volt. Imádok a zenélések alkalmával előhúzni tőle lemezeket. Számomra a WHAM! időszak a legeredetibb, az Everything She Wants pedig a legnagyobb kincs.

3. Freddie Mercury – Love Kills

Gyerekként rajongtam a videoklipekért. Freddie enyhén horrorisztikus klipje örökre bevésődött a memóriámba. A legszebb az egészben az, hogy itt találkoztam először a legendás diszkómatador, Giorgio Moroder nevével. A szám közös produkció, és csak kislemezen jelent meg. Sosem volt Queen-produkció. Talán ezért is olyan egyedi.

4. The Pointer Sisters – Automatic

A mély hangú énekeshölgy hangjára azt hittem, férfi hang. Nem újdonság, a zenében sokszor van ilyen, amin meglepődünk. Fontosnak tartottam, hogy szerepeljen a mai mixben, mert ez a lemeztáska egyik esszenciális darabja. Nagyon hozza a kora nyolcvanas évek feelingjét, amikor illatos babaként kocsiztatott édesanyám madárcsicsergős délutánokon.

5. Chaka Khan – I Feel For You

Vida Igor barátomnak köszönhetően teljesen véletlenül került hozzám ez a lemez. A legnagyobb meglepetés az volt, amikor megtudtam, hogy a dal eredetileg Prince dala és a varázsfuvolát Stevie Wonder fújja. Csodálatos szinti-funk.

6. Yes – Owner of a Lonely Heart

Sokáig álmodoztam arról, hogy egyszer lesz egy eredeti YES-lemezem, mígnem Jávorka Viktor be nem sétált hozzám egy doboz lemezzel, amit édesapja szánt jó kezekbe. A kollekcióban ott lapult az eredeti szürke YES-album, kiváló állapotban. Minden egyes alkalomra magammal viszem és várom a megfelelő pillanatot, mikor tehetem fel. Fejből fújom az egész dalt, elejétől a végéig.

7. Bronski Beat – Smalltown Boy

Szerintem nagyon kevés, egymásra ennyire passzoló két szám van a világon. A két vidám dal, az Owner of the Lonely Heart és a Smalltown Boy egymás pajtásai. Az 1984-es hi-NRG (ami a brit italo diszkó megfelelője) szám kilenc perces verziójának a boldog tulajdonosaként még magabiztosabb mosollyal húzom a lemeztáskám bármelyik eseményre.

 

A MIX:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább