Öt hónap után újra lapozhatod a Klikket – ezt találod benne!

Borítóterv: Gocoň László

A koronavírus-járvány legsúlyosabb időszakában egy ingyenes lap megjelenése nem túl kifizetődő, különösen úgy, hogy az olvasókhoz való eljutását az is nehezíti, hogy a megszokott lelőhelyek jó része zárva tartott (aktuális lelőhelyeinket a cikk végén találjátok). Természetesen ez idő alatt is követhettetek bennünket online, ahol igyekeztünk hasonló mennyiségű új tartalommal szolgálni, mint máskor, májusban viszont nyomtatott magazinunk is újraéledt. Találtok benne új és régi-új rovatokat egyaránt. Ide süssetek!

Klikk Out,MájusEditorial / Szilvási Tibor

Ha ez egy lecke akar(t) lenni, akkor megbuktunk

„Ocsúdunk. Azzal kezdtük a májust, hogy értetlenül nézelődünk körbe, mint a Travolta-mém. Kő teszt, vagy nem kő? Hova nem kő? Azoknak sincs maszkja! Ojtani vótatok?! (sic!) Mint amikor számolgatjuk az aprót, elég lesz-e a következő kétszáz méteren, ha szembejön egy kiskofola. Nem vagyok benne biztos, hogy felfogtuk, min mentünk keresztül.” 


Klikk Out,MájusAutó / Szerző és fotók: Ugróczky István

KIA e-Niro – Szabad elektronok száguldása

„Első pillantásra nem villanyozott fel. Pedig ott virított az oldalán, hogy akár 455 kilométert is elmegy egy töltéssel.

A kezdeti kételyek egy szempillantás alatt váltak semmissé.”


Klikk Out,MájusNagyinterjú / Szerző: Poór Tibor / Fotó: Szabó Péter Pál

A kapusok csodás és rejtett világa

„A kapusokról keveset beszélünk, ha mégis, akkor tőmondatokban, felszínesen, pedig ez a gyakorlatilag rejtett világ a foci egyik mozgatója. Martin Raškával, a DAC 1904 kapusedzőjével próbáltunk sok mindent feltárni ebből a csodás témából.”


Hangfal / Szilvási Tibor

Gorillaz – Song Machine, Season One: Strange Timez

Roisín Murphy – Roisín Machine

SALEM – Fires In Heaven

Ólafur Arnalds – some kind of space

Paul McCartney – McCartney III


Klikk Out,Május
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Különvélemény / Këri

Tanítóm, a polip

Idézd fel magadban, amikor úgy érzed, teljesen a fejedre nőtt a világ, túl sok benne a probléma és a káosz, keresed a megfelelő válaszokat a kérdéseidre, de minden újabb választási lehetőség csak tovább bonyolítja az életedet. Pont az ilyen helyzetekre ajánlok most egy olyan dokumentumfilmet, ami garantáltan lenyugtat és rendet tesz a fejedben!


Klikk Out,MájusMű-tét / Szilvási Tibor

Akarunk-e akarni?

Szabad akarat és előre elrendeltetettség, gyász és teremtés, szülő-gyermek viszony, misztikum, kémjátszmák, mindenek felett álló technológiai fejlődés és a jelenné vált jövő isteneinek felelőssége – nagyjából ekkora spektrumot markol fel témájában korunk egyik legagyasabb filmese, az idén már ötven felett járó Alex Garland tavaly bemutatott, az FX és a hulu közreműködésében készített Devs.


Klikk Out,MájusKönyvjelző / Sipos Janka, Varga Ottó

Matthew McConaughey: Zöldlámpa

2021 április. A kezemben tartom a színész új könyvét. A felében ezt írom az egyik barátomnak: „Pontosan így képzelem el egy igazi cowboy könyvét, aki eldöntötte, hogy megoszt mindent a világgal, amit valaha tanult és tapasztalt.” (és ezt a legjobb értelemben gondolom). Bravó! (vo)

Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb

Szinte azonnal beszippant minket a hangulat, amelyet megteremt, és sokáig velünk marad a könyv letétele után is. Pont ez az erőssége: hogy szinte a szánkban érezzük a szereplők bosszúságát, kétségbeesését, magányát, és magunkra ismerünk a tépelődéseinkben. (sj)


Klikk Out,MájusZénidőm / Szerző: Bokros Bia / Fotók: Ugróczky István

A puberta női

E témában két hölgyet, Németh Dórát és Gajdosík Rebekát faggattam a kamaszkorról és arról, hogy mennyire vagyunk egyáltalán felkészülve/felkészítve erre a változásra.

„Állítólag nagyon „csapkodott a puberta”, nekem abban az időben ez fel sem tűnt. Rettentő nagyszájú voltam, folyton visszabeszéltem mindenkinek. Mindezek mellet nagyon érzelmes kis leányzó voltam. Épp ezért sosem követtem el akkora csínytevést, hogy azzal kellemetlen helyzetbe hozzam a szüleim.”


Klikk Out,MájusGasztrobetyár / Mundi Józsi

Hölgyek a bogrács mögött

A kerti bográcsozások főszereplői többnyire a férfiak, ám néhanapján a hölgyek is felveszik a kesztyűt, és nekivágnak annak minden előnyével és hátrányával szembenézve. Mivel nem a konyhai körülmények közt zajlik a főzőcskézés, ahol természetesen a hölgyek jobban otthon érzik magukat, így többféle „gonddal” kell megküzdeniük, többek közt a faaprítással és a tűz csiholásával. Egy nagyon kellemes, napsütötte szombaton csöppentem bele egy ilyen „női uralmú” bográcsozásba, és már most megjegyzem, hogy a nők egy perccel sem „rövidebbek” a férfiaknál egy ilyen „összeröfennéskor”, sőt…! A nők ma már az élet minden területén jelen vannak!


Klikk Out,MájusBaba-mama / Štefkovič Patasi Ági

A gyermekek mint láthatatlan áldozatok

Bár egy igazán átfogó, több aspektust vizsgáló tanulmány még nem született a témában, azt már biztosan tudni lehet, hogy a koronavírus a gyermekek életéből sem tűnik el nyomtalanul. A világjárvány kitörése óta számos gyermekjóléti szervezet adott ki különböző tanulmányokat, felméréseket azzal kapcsolatban, hogy a kiskorúak életét milyen mértékben érintette a pandémia.


Klikk Out,MájusSárkány ellen sárkányfű / Sipos Janka

A böjtölésről – Ezt nem etetitek meg velem!

Ha az újévi fogadalmad az volt, hogy idén végre leadod azt a pár plusz kilót, és valóban neki is fogtál a diétádnak, jó eséllyel így, májusra már feladtad a dolgot, esetleg vissza is szedtél minden lekínlódott dekát. Ha még mindig becsülettel tartod magad, az igazán tiszteletre méltó, amennyiben pedig nem, nos… Csak papíron egyszerű a dolog. Arról már írtunk, hogy a különböző étrendek hogyan is működ(het)nek, de mi a helyzet akkor, ha épp az étkezés hiánya lenne a lényeg?


Klikk Out,MájusHónap nője / Kurucz Klaudia

Kedves Klikk Out-olvasók!

Pár hónap elteltével, mikor már a körülmények is engedték, újra összeállt a Klikk Out & MissQ Hónap nője stábja. Összedugtuk a fejünket, hogy egy kicsit izgalmasabbá tegyük a rovatot, és hogy az újonnan megjelenő modern technikák adta lehetőségeket kihasználjuk, hogy a jövőben majd több formátumban készülhessenek fotó- és videóanyagok.


Klikk Out,MájusHavi kreatív / Kürthy Judit

Festeni? Mindent! Az Anidekor születésének története

Harcsa Anikó, az Anidekor művésze csodás munkákkal örvendezteti meg megrendelőit, de azokat is, akik messzi szemlélők csupán. Egy rövid pillantás a csodás, színekkel teli alkotásaira és máris szebb lesz a napunk. De honnan indult műhelyének története? Anikó szívesen válaszolt nekünk.


LELŐHELYEK:


DUNASZERDAHELY
Mecse, Torony, Chilli House, Kék Duna (szolárium), MissQ, Pizza Extra, New York, Tabu, Sultan, Junior, Kulacs, Istanbul, Istanbul melletti fagyizó (buszállomásnál), Merkúr borozó, Korona, Csámcsogó, Nero, a vele azonos soron a fodrász, Zserbó cukrászda, sarki élelmiszerbolt, Vovoland, Fácán, Észak II-esi újságos, Nova Fitness, Pelikán, Vito, Meskete, Itsipitsi, Park presso, a rendőrség előtti újságos, 7moments, Artica, Kelet lakótelepi újságos, Atlantis, Dunauto, Tesco: fodrászat / palacsintázó, Hazai ízek / Duntel, Baranyai, Turul, Street, Street melletti sörkert, Csokiszoli, Wagner, Fitklub, Venezia, Kubačka masszázsszalon, Almási Anikó kozmetika, Big Man Shop, Maduro kávézó, Szicsek, idegenforgalmi iroda, Country, Fontána, NFG, Vespresso, Choco Arden, St. Patrick’s, DejaVu kávézó, VÚB melletti parkolóházban lévő kis trafik, Buena kávézó, Robi ABC, Golden Scissors fodrászat, Lady’s Plus fodrászat, Budapest kávézó, Vila café, Minit pogibár, Tilos sörbár, Clinique Jolie, Wagner cukrászda (Galántai út), MAX (keddtől): szolárium, Duntel, Pizza Extra.

HODOS
két élelmiszerbolt, kocsma, Kakadémia, újságos.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább