Damon Albarn és a Gorillaz szokás szerint a korszak előtt jár | Hangfal

A cikk megjelent a Klikk Out 2020/01-05. számában. 

Damon Albarn mindenkori nagyságát jelzi, hogy egy lemezen összehegeszt olyan dinoszauruszokat, mint Robert Smith (The Cure) és Elton John, illetve olyan újkori iránytűket, mint Skepta vagy slowthai.

Gorillay,Song Machine,Album,Zene,HangfalGORILLAZ

Song Machine, Season One: Strange Timez

♥♥♥♥


Jelen: Momentary Bliss (ft. Slowthai, Slaves), The Valley Of The Pagans (ft. Beck), The Pink Phantom (ft. Elton John), Aries (ft. Peter Hook)
Múlt: Clint Eastwood, 19-2000, Feel Good Inc., Dirty Harry, DARE, Stylo, On Melancholly Hill, Ascension, Hollywood, Lake Zurich.

A Song Machine nevű kezdeményezést nem is lehet igazán hagyományos zenei albumként értelmezni, Albarn ugyanis szinte minden évtizedre letesz valami formabontó, előremutató projektet az asztalra, és ez épp a következő.

A „dalgépe” egy online sorozatként működik, videókkal, miegymással, az „első évados” dalok pedig mint egy olyan széria, amelynek minden adásában más a sztárvendég, akivel megműtik a zene múltját, jelenét és jövőjét. Ebbe a kotyvasztásba pedig belefér minden és mindennek az ellentéte is, bizarr párosokkal és stíluskeverékekkel. Albarn szokás szerint a korszak előtt jár.

 

HALLGASD MEG:


Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább