Minden, amit megtalálsz a júniusi Klikkben!

Borítóterv: Gocoň László

Lapozd át júniusi lapszámunkat, ízelítőt kapsz a tartalmakból!

Klikk Out,JúniusEditorial / Szilvási Tibor

Most legyünk észnél, nehogy megint leégjünk!

„Szerencsére vagy sem, de most nem minden múlik a szabad akaraton. Noha szabad a gazda, de csak a kerítésig gyalogolhat. Onnantól kell az útlevél.”


Klikk Out,JúniusAutó / Szerző és fotók: Ugróczky István

Jeep Gladiator 3.0 – A funkcionalitás szépsége

„A Gladiator szép. Úgy szép, mint ahogy egy balta is az.

A funkcionalitás szépsége ez, semmi felesleges, csak a célorientált forma. A küldetés az első, a második és a harmadik szempont is.”


Klikk Out,JúniusNagyinterjú / Szerző: Poór Tibor / Fotó: Szabó Péter Pál

Használjuk ki a nyári időszakot, hogy szellemileg és testileg is újból fittek legyünk! | Interjú Bock Sylviával

„Éppen nemrég olvastam egy magyarországi orvos nyilatkozatát az egyik hírportálon, aki szerint a vírusszkeptikusokkal vitatkozni olyan, mint galambokkal sakkozni. Mi is rájöttünk arra, hogy ha valakinek meggyőződése valami, akkor őt nagyon nehéz meggyőzni az ellenkezőjéről. Főleg akkor, amikor a kórháznak a kormány sajtótájékoztatói után kellett a működését szabályozni. A legnagyobb információs portál napjainkban a Facebook, ahova mindenki leírja a véleményét. Nem minden esetben tudjuk, ki áll mögötte. Amikor megkérdeztem a hozzám közelállókat, hogy miként alakult ki az adott véleményük, akkor azt válaszolták, hogy a Facebookon olvasták.


Klikk Out,JúniusZénidőm / Szerző: Pavlík Kristóf / Fotók: Ugróczky István

20 éves lett mindannyiunk kedvenc Ogréja

Elsőre túlzásnak tűnhet, de maga a film annyira formabontó, hogy kétségkívül behatással kellett lennie fiatal nézőire. Ezt fogjuk kicsit kivesézni Bondor Jusztinával és Győry Virággal, akik maguk is született rajongók.


Cinemax / Szilvási Tibor

Hang nélkül 2 – Vetítik június 10-től.

Godzilla Kong ellen – Vetítik június 10-től.

Fuss – Vetítik június 24-től.


Klikk Out,JúniusMű-tét / Szilvási Tibor

A fiúk, akiket nem érdemes kiherélni

A szuperhős-éra modern korában elkezdték lebontani, megdönteni az erkölcsileg megkérdőjelezhetetlen héroszt, ami iránt egykor a világválság, illetve a két világháború közti forrongás szült igényt. Frank Millertől Alan Moore-on és Grant Morrisonon át egészen A fiúkat jegyző Garth Ennisig pedig az írók elkezdtek benézni a kulisszák és álarcok mögé. Hogy milyenek lennének a szuperhősök, ha valóban léteznének a mi világunkban. Olyanok lennének, mint mi.


Hangfal / Szilvási Tibor

Kruder & Dorfmeister — 1995

The Kills – Little Bastards

Shame – Drunk Tank Pink

Rhye – Home

Bicep – Isles

The Weather Station – Ignorance


Klikk Out,JúniusKülönvélemény / Këri

Márkó és Barna Síkideg (podcast-ajánló)

Az index.hu felületén megszületett, és a Spotify-on is könnyedén hozzáférhető podcast sorozat kellemes hosszúságú, nagyjából félórás epizódjaiban együtt nevethetünk azon, hogy mennyi minden bosszant egy átlagembert naponta.


Klikk Out,JúniusKönyvjelző / Sipos Janka, Varga Ottó

Péterfy Gergely: Kitömött barbár

„Az egész hátterét pedig a (napjainkban félelmetesen ismerősnek tetsző) tomboló kolerajárvány adja  – mikor is az emberek úgy viselkednek, ahogy veszély idején szoktak: keresik a bűnöst, vagy legalábbis a bűnbakot, s közben egymás farkasaivá válnak mindannyian.” (vo)

Woody Allen: Apropó nélkül

„Amikor a kezembe került Woody Allen önéletrajza, pontosan ezt vártam tőle: az élettörténete mellett meg akartam tudni, hogyan és miként dolgozik a mozi egyik legelismertebbje.

És megkaptam? Igen (és akármilyen kiszámíthatóan is hangzik) a „legwoodyallenesebb” módon.”  (sj)


Klikk Out,JúniusSárkány ellen sárkányfű / Sipos Janka

Tapasz(talat)ok a fájdalom terén

A kineziológiai tapasz, vagy nemzetközi szóval élve kinesiotaping koncepciója még a hetvenes években pattant ki egy japán csontkovács, Kenzo Kase fejéből. Sokáig nem volt túl elterjedt a dolog, igazán csak a 2012-es londoni olimpiai játékok kapcsán jött divatba, amelyen több versenyző is ilyen tapaszokkal a testén indult el a rajtvonaltól. Nyilván ez szuper reklám volt a szalagoknak – ha egy ekkora volumenű eseményen világklasszis sportolók viselik ezeket, az már csak jelent valamit. Több cikk is megjelent, melyekben nagyon dicsérték a szóban forgó látványos segédeszközöket, így gyorsan bekerültek a köztudatba.


Klikk Out,JúniusBaba-mama / Štefkovič Patasi Ági

„A gyermekkorban elszenvedett leégések gyakoriságával jelentősen nő a bőrrák kialakulásának rizikója…“

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a gondtalan nyári napok eljövetele egyet jelent a napozással, a forró napon töltött szabadidővel és fényvédelemmel. Bőrünk nem felejt – mondja a szakértő, aki ezúttal Miklós Horváth Dóra, rezidens gyermekbőrgyógyász. Mit és hogyan kenjünk a legkisebbekre, ezt a témát jártuk körbe.


Klikk Out,JúniusÉnIdő / Këri

Egy csokor virág

A keletkezett sebekkel és lenyomatokkal igenis dolgunk, feladatunk van: mégpedig, hogy észleljük őket és olyan stratégiákat alakítsunk ki, ahol ezek újbóli elszenvedése elkerülhetővé válik. Nagyban segíti a belső béke kialakulását az is, ha első lépésként, elfogadjuk ezeket: a múlton ugyanis nem változtathatunk.


Klikk Out,JúniusHónap nője / Kurucz Klaudia

Lányok, akik nemcsak a szépségükkel hódítanak

E havi választásunk két gyönyörű lányra esett, akik mindketten a „Bodó” vezetéknevet viselik, de még csak messziről sem rokonok.

Az egyikük a Bősről származó Bodó Fanny, aki 20 éves és egyetemi hallgatóként logisztikát tanul a győri Széchenyi István Egyetemen. A másik választottunk pedig Bodó Noémi Felbárról, 26 éves és gyógyszerészként dolgozik, emellett pedig már a kisdoktorira készül.


Klikk Out,JúniusHavi kreatív / Kürthy Judit

Orsi mézikéi

„Kicsi korom óta nagymamám és anyukám mellett segédkezem a konyhában. Mindig is szerettem körülöttük forgolódni. Mindketten napi szinten sütnek-főznek, nálunk mindig akad valami finomság az asztalon, tőlük tanultam mindennek az alapját és a mai napig hozzájuk fordulok tanácsért, ha valamiben elakadok. A mézeskalácsom kiinduló receptje is édesanyámé, amit az évek során alakítottam, tökéletesítettem.”


Klikk Out,JúniusSüt & főz a jó öreg csallóközi / Kovács Ákos

Joli néni kakaós kaláccso (Amibe benne van a szive)

Amíg sodródik a tészta, okvetlenű kapcsútasbe ja sütőt a uradda, ammeg mindig legyen kísszenlítbe!

„Körűnízünk, lát-e valaki, nos ha nem, akkor beletesszük a szivünköt, nos szíttkennyük rajta. Attú lessz maj olyan finom. Osztánn átmegyünk a mekkeet tésztáho, nos ilyen gyöngídenn átmaszírozzuk ütet. (Ahogy a Valter szok a tévéné)”


LELŐHELYEK:


DUNASZERDAHELY
Mecse, Torony, Chilli House, Kék Duna (szolárium), MissQ, Pizza Extra, New York, Tabu, Sultan, Junior, Kulacs, Istanbul, Istanbul melletti fagyizó (buszállomásnál), Merkúr borozó, Korona, Csámcsogó, Nero, a vele azonos soron a fodrász, Zserbó cukrászda, sarki élelmiszerbolt, Vovoland, Fácán, Észak II-esi újságos, Nova Fitness, Pelikán, Vito, Meskete, Itsipitsi, Park presso, a rendőrség előtti újságos, 7moments, Artica, Kelet lakótelepi újságos, Atlantis, Dunauto, Tesco: fodrászat / palacsintázó, Hazai ízek / Duntel, Baranyai, Turul, Street, Street melletti sörkert, Csokiszoli, Wagner, Fitklub, Venezia, Kubačka masszázsszalon, Almási Anikó kozmetika, Big Man Shop, Maduro kávézó, Szicsek, idegenforgalmi iroda, Country, Fontána, NFG, Vespresso, Choco Arden, St. Patrick’s, DejaVu kávézó, VÚB melletti parkolóházban lévő kis trafik, Buena kávézó, Robi ABC, Golden Scissors fodrászat, Lady’s Plus fodrászat, Budapest kávézó, Vila café, Minit pogibár, Tilos sörbár, Clinique Jolie, Wagner cukrászda (Galántai út), MAX (keddtől): szolárium, Duntel, Pizza Extra.

HODOS
két élelmiszerbolt, kocsma, Kakadémia, újságos.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább