Nagy lábbeli kérdések. Rákóczi Éva, Kálmán Erika és Lovas Dávid válaszol (1. rész) | Ankét

Beköszöntött a nyár, végre itt a jó idő és lekerülhettek rólunk a nehéz csizmák és őszi bakancsok. Vannak, akik bánják, de mit lehet tenni, a forróságban nem csak mi, hanem a lábunk sem érzi jól magát. Kíváncsiak voltunk, ki mire váltotta a zárt cipőket, ha egyáltalán leváltotta, és kinek mi a kedvenc lábbelije. Mai válaszadóink Rákóczi Éva, Kálmán Erika és Lovas Dávid.

RÁKÓCZI ÉVA

(menedzser)


Mi a legfontosabb kritériumod egy lábbeli megvásárlásakor?

Minőség és kényelem, jó ár-értek arány. Van pár márka, amit rendszeresen vasárolok akár interneten is. A kedvencem egy spanyol, több cipőm is van tőlük, időt állóak és nem mennek ki a divatból, nagyon jó minőségűek, bírják a strapát, mivel munkában is ezeket hordom.

Te mit viselsz legszívesebben?

A hosszú home office alatt nagyon rákaptam a sportcipőkre, a csinos cipőim szomorúan kuksoltak a szekrényben. Nyáron elengedhetetlen egy kényelmes szandál, ezekből minden évben beszerzek legalább egyet, valamint a fehér vászon sportcipő.

Otthon mi a kedvenced?

Otthon leginkább mezítláb mászkálok, de persze van kényelmes papucsom is, itt is lényeges, hogy tartsa a lábam, mivel gyenge a bokám, sokszor kibicsaklott a lábam a nem megfelelő cipőkben, papucsokban.


LOVAS DÁVID

(építész)


Mi a legfontosabb kritériumod egy lábbeli megvásárlásakor?

Nálam a legfontosabb kritérium egy mindennapi cipő vásárlásakor, hogy tetsszen, passzoljon a ruhatáramhoz és könnyű legyen. Sport lábbeli esetén elsődleges szempont a funkcionalitás és a súly. Téli cipő esetén szeretem, ha vízálló, a nyári cipők közül pedig jobban preferálom a szellősebbeket. Gyakran nagyon nehéz cipőt választanom boltban vagy akár a neten is, mert több kritériumnak is meg kell felelniük. A legnagyobb kánikulában szandált hordok.

Te mit viselsz legszívesebben?

Legszívesebbén mezítláb vagyok. 🙂

Otthon mi a kedvenced?

Otthon is mezítláb vagyok szinte mindig, kivéve a téli hónapokat, amikor bő, kötött zoknit hordok.


KÁLMÁN ERIKA

(accountant)


Mi a legfontosabb kritériumod egy lábbeli megvásárlásakor?

Leginkább arra figyelek, hogy minőségi termék legyen. Ezért inkább a bőrre és a klasszikusabb darabokra esik a választásom, amiket hosszabb ideig, akár több évig is hordhatok majd. Nem veszek drágákat, de hajlamos vagyok inkább többet áldozni rá, ha valóban megéri. A városi közlekedéshez a tűsarkú amúgy sem a legjobb választás.

Te mit viselsz legszívesebben?

Ha a kollekciómra gondolok, akkor nagyon sok benne a kényelmes darab, a sneakerek, egy New Balance, Stan Smith és egy Vans. A szandálokat is igen kedvelem, pl. a Birkenstockomat, de van egy viszonylag drágább, bőr darabom is, ami nagyon jó befektetésnek bizonyult. Meg persze a balerinacipők, amiket inkább munkában hordok, illetve már ott veszem át. Amit most különösen imádok, egy tavalyi szerzemény, egy Dr. Martens, ami mindenféle időben jó. Télen is, de nyáron szoknyához is fel tudom venni például.

Otthon mi a kedvenced?

Leginkább mezítláb vagy zokniban mászkálok, vagy olyan mamuszban, ami bélelt. Rendszeresen hidegek a lábaim, úgyhogy jól esik, amikor melegít.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább