Klikk Out Vikkendhouse: A zene és a nevetés gyógyít!

Sokkal több annál. Az igazi jó muzsika hallatán az ember feltekeri a hangerőt és bármilyen állapotból vidám, élni akaró hangulatba kerül. Pontosan így ismertem meg mai főszereplőnket, a légi származású Šugár Ivánt is. Egy vizuális művész, aki nevettet és hihetetlen jól kombinálja a zenét vicces videóival. Iván ma elmeséli a zenei útját, amit gyermekkorától egészen máig megélt, majd a cikk alján meghallgathatjuk tíz kedvenc zenéjét egy összeállításban. 

Fotó: Ugróczky István

Vikkendhouse,Zene

Sziasztok, Šugár Ivan a nevem, 29 éves vagyok, és hoszteszként dolgozom egy pozsonyi McDonald’sban. Imádom a munkám, mert szeretem az interakciót az emberekkel. Emellett régi álmom váltom valóra, rövid videókat készítek, amelyekben vicces családi helyzeteket mutatok be. Ezzel örömöt okozok sok embernek. Ez teljes mértékben feltölt, és szeretném, ha a jövőben még több időt tudnék erre szánni. Imádok nevettetni, mert a nevetés gyógyít!

A videóidból látszik és hallatszik, hogy egy vagy a zenével. Mesélnél róla, milyen ez a kapcsolat?

Imádom a zenét. Úgy képzeld el, ha megtetszik egy dal, képes vagyok egyből hússzor egymás után végighallgatni. A zene varázslat, egy igazi művészet. Szeretem, ha a zene mellé ének is párosul, de ha jó az ének, sokszor zene sem kell mellé. Erősen ihlet a videóim készítésében, van úgy, hogy meghallok egy dalt, megindulnak a gondolataim, majd a zene és az általa kiváltott érzések hatására csinálok egy új epizódot. A zene számomra az élet!

Fel tudod idézni az emlékeket, mikor hatott rád először úgy igazán a zene?

Az első bumm még gyermekkorban érkezett, amikor a nagyszüleim kazettái szóltak a konyhában. Akkor találkoztam először a cigányzenével, annak is a balladisztikus formájával. A vasárnapokon nagyapám fogta a hegedűt, és játszani kezdett rajta, közben nagyanyám főzött, de ő is dalra fakadt. A szívből jövő szép muzsikaszót akkor még nem értettem, mégis magával ragadott. Roma nyelven velem már nem beszélgettek, és nem is tanítottak. Igazából nem is volt rá szükségem, a dalok erős emócióit így is átéreztem. Ez ahhoz vezetett, hogy a szívből jövő érzések folytán sírtam, így ahol én voltam, nem énekeltek vagy hallgattak szomorú zenét, csak vidámat és gyorsat.

Na, ekkor fogtam fel, hogy a zene lehet vidám és élettel teli is. Olyan, mint amilyen most vagyok!

Vikkendhouse,Zene

Milyen stílusú zenék jöttek ezután?

Ahogy cseperedtem, sok-sok zenei stílussal megismerkedtem. Otthon mindig az aktuális trendeknek megfelelően szólt a zene. Nótár Mary, LL Junior, Fekete Vonat, Caramel, Madonna, Cher és még folytathatnám. Ezek után jött a rapes időszak: 2Pac, 50 Cent, R. Kelly. Huhh, ezek pubertás korom kedvencei voltak.

Később, ahogy kezdtem felfogni az angol nyelvű dalokat, egy olyan korszak következett, amikor már lélekdúsabb zenéket kezdtem hallgatni. A magnómban olyan énekesnőké lett a főszerep, mint Rihanna, Beyoncé, Lady Gaga, és Pink. Hazai előadókat alig hallgattam, mindig a nagyvilági zene vonzott. Olyannyira, hogy mára a zenei ízlésem teljesen átformálódott. Találkoztam a folk zenével, és a world music végtelen erejével. Engem jelenleg az albán, török, vagy balkán folk és rap tölt fel leginkább.

Hogy képzeljünk el, manapság mi az, amit hallgatsz, és mi az, amivel sosem tudtál azonosulni?

Ahogy említettem, nálam a folk zene a minden, azon kívül az oriental, a spanyol flamenco, de vannak napok, amikor tempós elektronikus zenére vágyom, ilyenkor technót hallgatok. Szeretem DJ Tiesto élő felvételeit, ismerem az összes rádiós slágerzenét, de amit nem tudok meghallgatni, az a punk és a rock. Valamiért nem fog meg, de hát amennyi ember, annyiféle zenei ízlés. Az enyém az életigenlő forró, lélekkel teli, ének orientált zene.

Kik a legnagyobb kedvenceid?

Akik számomra jelenleg a top előadók, Nótár Mary, Mero, Gypsy Casual, Miyagi, és Rosalia.

Mi volt az eddigi életed legnagyobb koncertélménye?

Életem legnagyobb koncertélménye Notár Mary koncertje volt, gyermekkorom óta hallgatom és ismerem az összes dalt, hatalmas rajongó vagyok!

 

Térjünk a zenés összeállításra, ami a kedvenc zenéidet tartalmazza. Mi alapján választottad a zenéket?

Ahogy a mixben párosul a cigányzene, a Yalla Habibi, Tango Rosalia zenéi, és a flamenco, talán ez fejezi ki leginkább azt, aki vagyok. Számomra ezeknek a zenei tónusoknak, és stílusoknak a kombinációja, olyan mint a tűz, dominancia, temperamentum, élettörténet, halál szenvedély. Megragad, kitöltött és különösen boldoggá tesz, amikor meghallom ezeket a dalokat.

ÜZENET A MIXHEZ:

Üzenném az olvasóknak, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan dolgokat csináljunk, ami nem esik jól. Csináld azt, ami érdekel, amit szeretsz, hallgass kvalitás zenét, táncolj, élj és hagyj élni! Čawenky ♥

A MIX:

 

TRACKLIST:
1. Rosalía – Que No Salga La Luna
2. Gipsy Casual – Yalla Ya Habibi
3. Fanfare Ciocarlia – Asfalt Tango
4. Nótár Mary – Iszom iszom
5. Mamuko Berci – Namar
6. Miyagi & Эндшпиль feat. Рем Дигга – I Got Love
7. Mero – Olabilir
8. Erik Dalı – Sendemi Oldun Ankaralı / Huriyem
9. Mero – Ben Elimi Sana Verdim

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább