Főborsolók, kotlabűvészek, ide figyeljetek!

A cikk megjelent a Klikk Out 2021/08. számában.

Főborsolók és kotlabűvészek, figyelem! Ez évi bográcsozó versenyünkön sem lesz kegyelem! Főfőbíránk az idén Konkoly Zoltán, a „Mindenevők” főcinkosa, ő bírálja majd el, kinek lesz a legjobb gulyása. Hogy mit főzhetsz a kotládban? Bármit, csak ne forogjon a szádban! Igyekezz egy olyat főzni, amellyel a bográcsversenyen tudsz győzni! Semmiképp se használj gázpalackot, hiszen akkor kapsz egy gázálarcot, és azt viselheted, akár egy vasálarcot. Szigorúan csak szabadtűzön mesterkedj, nehogy a versenyből idő előtt kirekedj…!

Ha már tudjátok, hogy mi van készülőben, vegyétek fel legszebb gúnyátokat, fűzzétek be legkényelmesebb bocskorotokat, csatlósotokkal fogassátok be a szekér elé jószágaitokat és vegyétek az utatokat Nemeshódos irányába. Nagy lakomázás várható ezen a napon, reméljük, senki torka sem marad szárazon.

Napkeltekor, miután tágra nyílt már a csípád, fogd kezén a lurkókat és az asszonyt, akaszd hátadra a kotládat, majd szedd a sátorfádat, még szaporábban a lábad, hogy a lakoma főzőversenyének helyszínén a legjobb hely legyen a tiéd. Nem is kell olyan korán kelned, reggel hétig a tested még pihentetheted. Odahaza egy falatot se nyomj a bendődbe, ugyebár a lakomán reggelizhetsz, akár egy nagy császár. Sült hagymás vér és egyéb disznóságok hada várja majd azt, aki a lakomára kilátogat kora hajnalba’.

Volt itt már bőbeszéd bármiről, ám egy szót sem említettünk eddig az főzendő ételről! A falu kincstárosa, FITOS MARIKA a részvétért 20 eurótallér adót szed, ám cserébe megkapod a marhahúsod, amellyel megtöltheted a bográcsod. Hívjad mielőbb kincstárosunkat (0917 175 910), hogy bepingálja csapatod a névsor legaljára. A kapott húsból azt kotyvasztasz, amit akarsz, ám igyekezz, hogy a mindenevő Konkoly Zoltán főfőbíra asztalára a legkiválóbb ételt rakd! És annyit már most elárulok, hogy Zoli bojtárja a Klikk Out magazin főszerkesztője, Poór Tibor lesz, aki már ezt a szerepet nagyon várja.

Nemeshodosi Nagy Lakoma,Hodosi Lakoma,Gasztronómia,Hodos

A jókedvről minden évben gondoskodunk, hiszen üdvözlő házipálinkával nyitunk és várunk, miközben a győri cigányok bűbájos cimbalmos muzsikaszó mellett hozzák majd meg a jókedved. Miután elfoglaltad a portád, szépítsd, csinosítsd, akár a lánykád. Rendet rakj a portád körül, hiszen a főfőbíra a legnagyobb rendnek örül. Figyelembe vesz majd minden apróságot, ám nem halmoz fel semmiféle zálogbirtokot. Ahogy már fentébb említettem, a bográcsod alatt kirekesztően szabadtűz pislálkodjon! Nehogy gázpalackkal nyomasd a hőt, mert e csínytől a csapatod lehúzhatja a lepedőt. Hogy meg ne üssön az agydüh az erős naptól, ne feledkezz meg a hüssöt tartó sátradról. A padokról és az asztalokról gondoskodunk, nehogy már a földön laposkodjunk.

Nem maradt már más hátra, minthogy mindenképp kilátogass a lakomára, ezen belül a FŐZŐVERSENY legyen a főfőprogramod az idei nyárra!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább