MILIA wine & event resort – egy új színfolt a gasztronómia és a turizmus világában

Kedves Alexandra, mutatkozz be kérlek az olvasóknak!

Üdvözlöm, Kővágó Alexandra vagyok, a dunatőkési MILIA wine & event resort sales managere. Velem találkoznak, kommunikálnak az érdeklődők elsődlegesen amikor helyszínt keresnek a fontos eseményeikhez, illetve a resorthoz kapcsolódó háttérmunka biztosítása a feladatom.

A MILIA egy új, üde színfoltot akar létrehozni nemcsak a gasztronómia, hanem a turisztika terén is. Mi lenne ebből a gondolatból kiindulva az a néhány legfontosabb nézőpont, amire összpontosítotok?

Ez a hely hatalmas hiánypótlónak tűnik. Nemcsak turisztikai és rendezvényhelyszín szempontjából, hanem bízom benne, hogy otthont adhatunk kulturális eseményeknek is. Óriási előnyünk a környezet, természet, amire alapoztuk a Villa Laras koncepcióját is. Azt szeretnénk ide is becsempészni és áthozni. A város közelsége, a Tőkési ág szépsége és a helyszín végtelen lehetőségei, azt hiszem ezekre bátran összpontosíthatunk.

Mivel szembesül a vendég, ha betér a Miliába?

Minden vendégünk más, eltérő elképzeléssel, ízléssel, mindenkinek más ragadja meg a szemét, mást vesz észre, de valami közös mégiscsak akad bennünk, ha betért hozzánk. Ezt a közös pontot szeretném megragadni a közös munka során. A vendéget egy magával ragadó lobby fogadja, ahol egy kávé mellett átbeszélhetjük az elképzeléseiket.

Elképzelheti, hogy mulatnak a vendégei a nagyteremben, beszélgetnek a bárban, élvezik az ételeket, a finom borokat, a szolgáltatásainkat.

Nagyon szeretem a fényes, világos bortermünket, ami kisebb eseményeknek ad otthont, egyedi hangulata van. Bízom benne, ezt a vendégeink is érzik.

A hely elődjének, a Hubert Hotelnek évtizedes hagyománya van, nevét jól ismerik a csallóköziek. Mit szerettetek volna meghagyni a hagyományos arculatból?   

Haladni szeretnénk a korral, valami újat szerettünk volna, mint a MILIA, ami olyan, mint egy új nemesítésű bor, fiatal, üde, lendületes.

Ez a hely letisztult vonalakat és színvilágot mutat, ez jellemez minket leginkább. Igyekszünk a bort és borkultúrát honosítani a VINOBro csapatával együttműködve.

Tiszteljük a hagyományokat, de mi magunkat akarjuk megteremteni. Örömmel fogadtam, amikor a bemutatkozásunkra több idősebb helybeli is kilátogatott és szeretettel mesélt a helyről, hiszen ez itt sokuknak munkát adott, élményt, mindannyian kötődnek ide, szeretettel fogadtak minket.

Mi lehet az a fajta plusz, ami miatt a nagy kínálat közül mégis rátok esik a vendég választása?

Bízom benne, hogy nem fog kelleni győzködni a vendégeket, hanem elterjed a jóhírünk. Úgy gondolom, ha elégedett egy vendég, akkor azt magától adja tovább. Ez lenne a legjobb plusz számunkra. Saját működési rendszerünk van, ahol a legjobb szolgáltatásokat igyekeztünk összeválogatni. Igényesség, azt hiszem ez jellemezheti a helyet és a szolgáltatásainkat. Valamint rugalmasnak és alkalmazkodónak mondanám magunkat, hiszen a vendég igényeihez igazodunk minden rendezvénynél.

Egy panziónál nagyon fontos a konyha. Milyen irányvonalat képviseltek ebből a szempontból?

Kiemelném, hogy mi nem panzió vagyunk. Úgy mondanám, hogy mi egy lehetőség vagyunk. Ezt úgy értem, hogy lehetünk helyszíne bármely rendezvénynek, konyhánk az adott rendezvényhez és

legfőképp a vendég igényeihez igazodik. Hagyományos csallóközi ételeket egyaránt készítünk ugyanúgy, mint bármi mást.

Számomra nagyon szimpatikus, ha egy pár például vegán esküvőt tart, ez se legyen akadály. Van egy rendszerünk, az az irányvonal, de azon belül szabadon mozgunk, és ez igaz a konyha terén is. Abszolút védjegyünknek számít séfünk, Weisz Tibor, aki akár a PiknikTáboros nudliból is mesterművet varázsol.

Milyen érdekességekkel, különlegességekkel készültök az egyes korcsoportoknak?

Ha a korcsoportokat nézem, kezdeném a manapság nagyon népszerű babaváró ünnepséggel, majd folytathatjuk keresztelővel és végig vezethetném az élet összes nagy eseményén. Mindig jó, ha találunk alkalmat összejönni, főleg mostanság. Szívügyünk a gyerekek, ezt a PiknikTáborunk is mutatja, ami inspirál minket itt is. Szeretném, ha teret és lehetőséget adnánk nekik az ünnepségeken. Tudjon kimenni az udvarra játszani, ahol a szülei biztonságba tudják.

Hamarosan elkészül a grillteraszunk is, ahol az erre biciklizők felfrissülhetnek, haraphatnak valamit. Esetleg kocogás után megpihenhetnek egy üdítő mellett. Sportolási lehetőség akad bőven ezen az útvonalon, így lehetnénk egy pihenőhely is számukra.

A belső nagytermünket valószínűleg az esküvők és a kulturális események szempontjából fogják értékelni.

Ahogy már említettem, a borteraszunk pedig kisebb események számára ideális. Rendkívül hangulatos, ahogy megvilágítja a nap, tele fénnyel. A terasz nyitható, így szinte kint vagyunk és mégis bent, ki hogyan szeretné. Szerintem a szépet mindenki szereti, korosztálytól és alkalomtól függetlenül.

Milyen üzenetet küldenél a jelenlegi és a jövőbeli látogatóknak?

Leginkább azt, hogy szeretettel várjuk!

ELÉRHETŐSÉG

Dr. Alexandra Kővágó 

tel: 0948 460 958 

 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább