Friderikusz (podcast-ajánló) | Különvélemény

A cikk megjelent a Klikk Out 2021/08. számában.

Emlékeztek még arra a Friderikusz Sándorra, aki a kereskedelmi televíziózás hajnalán leginkább zavarbaejtő öltönyeivel és olykor ripacskodásba hajló műsorvezetésével szórakoztatott milliókat főműsoridőben? Hölgyeim és Uraim, van egy jó hírem: Sándor ugyanis minden tekintetben „megérkezett“ 2021-be és tarol, immár a podcastkészítés műfajában is.

Néhány éve nem nagyon lehetett hallani róla, botrányai nem tarkították a bulvárlapokat, visszahúzódóan, szinte remeteként élt. Megcsinálta az „Életünk története“ c. beszélgetős műsort az RTL-en (ez az, amiben a meghívott párt „megöregítik“), viszont a nagy, önálló visszatérés váratott még magára. Közben szerzett maga köré egy tehetséges csapatot, akikkel csúcstechnológiás stúdiót alakítottak ki az új formátumhoz, amely a vlog és a podcast műfajainak, ígéretes hibridje. A műsort ugyanis hanganyagként is vissza lehet hallgatni pl. a Spotify-on, videóként pedig szintén visszanézhető, a YouTube felületén.

Az epizódokat minden esetben interjú tölti ki, valamilyen ismert és elismert személlyel – olyanokkal, akiknek jelentős életműve van, még ha napi szinten nem is láthatóak a médiában – válogatott művészek, tudósok, sportolók, médiaszemélyiségek fordulnak meg a stúdióban. Jónéhány rész megtekintése / meghallgatása után állítom, hogy a jelenleg elérhető magyar podcast-kínálat állócsillagával van dolgunk, hiszen az indulás óta a toplisták élén (vagy annak közelében) tartózkodik.

Amit szeretni lehet benne:

– hibátlan kép- és hangminőség, rendezettség, profizmus
– Friderikusz felkészültsége, világlátása, tájékozottsága megnyilvánul a kérdező szerepében
– izgalmas vendégeket faggat minden adásban
– hiánypótló az intellektuális beszélgetős műsorok műfajában

Nem fogod szeretni, ha:

– alapból nem érdekelnek a komolyabb hangvételű, hosszú interjúk

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább