Te hogy úszod meg a főzést? (Ankét)

Fotó: Pixabay.com

Éhes vagy? Semmi gond, itt egy pizzázó a sarkon, kapjunk be valamit! Mondják könnyelműen a kollégák, barátok, amikor arra panaszkodsz, hogy tegnap nem volt időd főzni, olyan elfoglalt voltál.

Szerencsére már nem okoz gondot gyorsan, viszonylag kevés pénzért ételhez jutni. Abban viszont már kételkedhetünk, hogy az az étel valóban finom és tápláló is.

Mai válaszadóink arról mesélnek nekünk, ők hogyan ússzák meg a főzést, amikor meg kell. Vagy ilyen egyáltalán nincs is? Lássuk hát a válaszaikat!

SZALAI ZSUZSANNA

(nővér)


Gyakran szorulsz éttermi kosztra, vagy ilyen egyáltalán nem fordul elő?

Szinte soha nem rendelünk otthonra étteremből, mert naponta-kétnaponta főzök. Van 2 gyerkőcünk, az ő kedvükért nem nehézség a főzés. Mindig olyat készítek, amit ők szeretnek, nem teszek felesleges köröket. Ráadásul akinek van egy tinije otthon, az tudja, hogy a csirkemellnél megáll az élet. Nem bánná, ha mindig az, vagy sajtos-tejszínes tészta lenne az ebéd 😉

Mikor jön el az a pont, amikor felveszed a telefont és inkább (mégis) rendelsz?

Ha mégis rendelünk, az általában pizza. Mert hamar elkészül, mindenki szereti, és olyankor házhoz is hozatjuk.

Hogy néz ki számodra egy ideális főétkezés, és mit kell feltétlenül tartalmaznia?

Én személy szerint nagyon szeretem a leveseket, de a család túlnyomó többsége ezzel nincs így. Ezért marad a fő fogás. Ha őszinte szeretnék lenni, egy kis édesség a végén nekem bármikor jöhet. ????


TÓTH HELEN

(festőművész)


Gyakran szorulsz éttermi kosztra, vagy ilyen egyáltalán nem fordul elő?

Azt kell, hogy mondjam, igen. Persze, főzni is szeretek, legfőképp prokrasztinációként, amikor más teendők elől menekülök, viszont ha összehasonlítom, mennyit költök a bevásárlásra egy étkezéshez (amiből maximum még megvacsorázunk) és mennyibe kerül egy nagy adag ebéd menü (amiből szintén marad vacsorára), általában a menü győzedelmeskedik.

Mikor jön el az a pont, amikor felveszed a telefont és inkább rendelsz?

Általában Pozsonyban szoktam ebédelni, ahol a műtermem van, a Cvernovkában „12 lélek” néven fut egy konyha, akik főleg vegán és vegetáriánus, vagy megbízható forrásból szerzett húsból készítenek ételeket. Az alapanyagaik 70%-a közösségi gazdálkodásból származik és eszméletlenül választékos a felhozataluk. Ha éppen dolgozom valamin, legyen az adminisztratív munka vagy maga az alkotás, olyankor az ételnek kell jönnie hozzám… ????

Hogy néz ki számodra egy ideális főétkezés, és mit kell feltétlenül tartalmaznia?

Mivel tejfehérje-allergiám van, Dunaszerdahelyen kifejezetten limitált a felhozatal, nincsenek még egyszerűen hozzászokva, nem alkalmazkodtak a vegán és a különböző ételallergiáktól szenvedő fogyasztókhoz, és miután már századszorra is kiadják a joghurtos, sajtos, tejfölös menüt „há-mer-az-nem-tej”, elmegy az ember kedve. Ha főzök, mindig az otthoni kertből, valamint piacról beszerzett friss alapanyagokból, leveseket, gombás-zöldséges szószos főételeket, tonhalas salátákat, és süteményeket készítek. Húst csak akkor eszem meg, hogyha nincs más választásom. De hál’ istennek az ritkán van.


HERDICS KATICA

(óvodapedagógus)


Gyakran szorulsz éttermi kosztra, vagy ilyen egyáltalán nem fordul elő?

Hát, hogy gyakran, azt nem mondanám, de igen, előfordul párszor. Ha az időm, a munka,  stb. engedi, én mindig főzök. Úgy állok neki, hogy oké, ez biztos, hogy akár két napra is elég lesz. Na tessék! Megint elfogyott. Akkor jön az, hogy holnap megint mit főzzek. Az jó jel, ha elfogy a étel, amit főzök, csak kitalálni nehéz, hogy másnap, vagy mi is legyen. Azért mi néha napján kiválasztunk egy éttermet (ritkán Magyarországon, természetesen a közelben) és egy jó halászlére átugrunk.

Mikor jön el az a pont, amikor felveszed a telefont és inkább rendelsz?

Mikor fáradt vagyok, vagy elfogyott a kaja, vagy mikor fincsit akarok/akarunk enni, olyankor felhívom a Trio pizzériát Vásárúton, és egy jó Trio steaket rendelünk, vagy ki mit szeret. Amúgy ha a fiamon múlna, minden nap rendelne pizzát a Trióból, vagy Nyárasdról, a Pálma vendéglőből.

Hogy néz ki számodra egy ideális főétkezés, és mit kell feltétlenül tartalmaznia?

Leves mindenképp legyen! Mi a következő fogás? Hús vagy valami, ami biztos tartalmaz húst, köretnek pedig saláta, vagy párolt zöldség, hozzá egy pohár finom édes vörösbor.???? Nekem a desszert abszolút nem hiányzik. Ha én ettem jó ételt, akkor az nekem már 100%-ban az elég.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább