Átadták a Vámbéry Gimnázium megújult, többfunkciós sport- és futópályáját

Befejeződött a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnázium udvarán található többfunkciós sportpálya megújulásának első szakasza. Megyei beruházásból a pálya három hónap alatt teljesen megújult: megépült a műfüves, multifunkciós sportpálya, és a 150 méter hosszú futópálya 60 méteres egyenessel és távolugró pályával. Az elkészült pályákat ünnepélyes keretek között október 5-én vehették birtokukba a gimnazisták. A pályákra 250 ezer eurós támogatást különített el Nagyszombat megye a költségvetéséből.

A megjelent vendégeket és gimnazistákat először Jozef Viskupič, a Nagyszombat Megyei Önkormányzat (TTSK) elnöke köszöntötte. Elmondta, hogy a megye sportprogramjának az a célja, hogy

Dunaszerdahelytől Szakolcáig legalább 14 multifunkciós pályát lehessen megújítani, a 21. század követelményei szerint. Minderre hét millió eurót kíván a megye fordítani, hiszen, mint Viskupič kiemelte, a pályák a sportolást, az egészséges életmódot szolgálják a diákok, s nemkülönben a lakosság körében is.

Dunaszerdahelyen e program keretében újult meg az uszoda, illetve a szlovák Ladislav Dúbrava Gimnázium új tornateremmel bővül, tette hozzá a megyeelnök.

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább