PLATZ Bistro & Bar – Mintha nem is Szerdahelyen lennél!

PR-CIKK

Üvegterasz, élő mohafal, nyitott konyha, kifinomult dizájn, ínycsiklandó bisztróételek, bári hangulat. Ide a nap folyamán bármikor bejöhetnénk, reggeltől késő estig szép élményekkel távozhatunk. Závodsky Józsefet, a dunaszerdahelyi Fő utcán működő PLATZ Bistro & Bar vezetőjét kérdeztük.

Felsoroltam néhány momentumot, ami eszembe jutott, miközben odakintről befelé haladtam, majd helyet foglaltam és fellapozhattam az étlapot. Azonnal úgy tűnt, hogy egy rendkívül széles réteget szólítotok meg, mégis koherens marad az egész, nem tolakszik sehonnan semmilyen felesleg…

Igen, ez volt a cél, hogy egy asztaltársaság bármely tagja megtalálja nálunk azt, amit keres. Kezdve a minőségi, mégis elérhető ételkínálattól a kávén át az italokig, miközben impozáns környezetben foglalhat helyet. Előfordult, hogy valaki betért ide, és azt mondta, úgy érzi, mintha nem is Szerdahelyen lenne.

Nem ma kezdtétek a szakmát, az eddigi tapasztalataitoknak viszont új formát kölcsönöztetek. Ebben a nehéz időszakban, a járványhelyzetben milyen út vezetett a PLATZ megnyitásáig?

Ugye, tíz éven át üzemeltettük a Sultan kebabos éttermet a Kukučín utcában, de jött egy lehetőség, hogy ezt a helyiséget átvehetjük a Fő utcán. Szerettünk volna már az év elején megnyitni, de a járvány és egyéb történések miatt ez július elejére tolódott. A PLATZ-ban egy új koncepciót valósítottunk meg, miközben teljesen a korábbit sem engedjük el. Úgy fogalmaznék, hogy az egész kapott egy jókora ráncfelvarrást. Itt is kínálunk kebabot, de ez csak egy része a teljes képnek.

Platz Závodsky József

Rendkívül széles az ételek skálája, az étlap mégis karcsú, nem veszünk el benne…

A bisztró lényege is az, hogy mindig újat kell mutatni. Igyekszünk mindent magunk, minőségi alapanyagokból elkészíteni.

Brunch reggelink van, melynek a kínálatát nagyrészt kéthetente változtatjuk. Volt már a közelmúltban házi főtt sonkánk tormával, és házi párizsi salátánk is.

Platz

Ebédre egyrészt heti ajánlatban kínálunk egyetlen különleges ételt: láthattatok már itt sonkával töltött sajtot házi hasábbal és házi tartárral, rántott csirkemájat, mangalicakarajt, mindig valamilyen levessel, pl. húslevessel, gulyáslevessel vagy frankfurtival, illetve desszerttel, ami az elmúlt hetekben pl. túrós szelet, kókuszgolyó, vagy épp brownie volt.

Másrészt klasszikus főételekből is van kínálatunk. Ezen a téren szeptemberben újult meg az étlapunk, és megpróbáltunk egy magyaros bisztróvonalat képviselni, így került fel rá például a borjúpaprikás baconbe tekert túrós csuszával vagy a csallóközi pikáns csirkeszoté. Aki kóstolta, mindenkinek ízlett, mivel ezek ismerős ízek, amilyeneket az itt élők kedvelnek. Az étlapnak ezt a részét igyekszünk időről időre lecserélni, rengeteg az ötletünk.

Platz

Kézműves hamburgereinkből is válogathat a vendég, és ugyan a zsemlét nem itt sütjük, de mi süttetjük, a húspogácsát viszont már mi állítjuk be, itt daráljuk és fűszerezzük, emellett saját szószunk van. Pizzából ugyancsak tud válogatni az ide érkező, és megtalálható az étlapon a Sultan kebabkínálata, amelyhez szintén mi magunk dagasztjuk és sütjük a pitákat és titkos recept alapján készül a szószunk is.

Saját cukrászunk van, aki maga készíti a desszertjeinket, szintén házi vonalon, és különleges az italkínálatunk is, melyben a hagyományosokon kívül sokfajta sör, vagy például ötvenéves konyak és Jamaica Blue Mountain kávé is található, ami a világ egyik legdrágábbika, és garantálom, hogy más élményt nyújt azoknak, akik megkóstolják.

Platz

Az elmúlt hónapokban a visszajelzések alapján mennyire sikerült átadni a kezdeti elképzeléseteket?

Sikerült nagyon szépen kivitelezni a dizájnt, és sokan, mikor ide betérnek, tényleg meglepődnek. Az üvegterasz még fűthetővé és hűthetővé alakul, de így nyáron és télen is élvezhető lesz annak hangulata, hogy az ember lényegében kint foglal helyet az utcán, bizonyos körülmények, mint a por vagy a zaj mégsem zavarják annyira. Odabent felkelti a figyelmet a gyönyörű, LED-fényekkel megvilágított élő mohafal, és ugyancsak vonzza a tekinteteket a nyitott konyha, ami fél szemmel betekintést enged az ott folyó munkába, megteremti a kellő étványat. Egyelőre ilyet is ritkán látni errefelé.

A PLATZ hangulata talán leginkább este érvényesül. A helyiséget úgy alakítottuk ki, hogy DJ-t is invitálhassunk a jövőben, aki saját hangrendszerünkre csatlakozva kellemes bárzenével, decens klubzenével nyújtja majd a hátteret.

Akkor nem marad más hátra, minthogy sok vendéget kívánjunk a placcról a PLATZ-ba!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább