Kavicsképek Nellitől | Havi kreatív

Az interjú megjelent a Klikk Out 2021/10. számában.

Hinnétek azt, hogy pár kavicsból, néhány tollvonásból képes valaki szépet, sőt, csodálatosat alkotni? Ha eddig nem találkoztatok volna kavicsképekkel, ismerkedjetek meg Nellivel, aki egy varázslatos világba kalauzol el minket. E havi kreatív rovatunkban őt mutatjuk be nektek.

Mióta foglalkozol kavicsképekkel?

Körülbelül 3 éve foglalkozom a készítésükkel. Azóta folyamatosan készítem őket. Furcsa módon nekem a covid-időszak, vagyis a covid miatti bezárás hozta meg a képek utáni kereslet növekedését. Addig csak a nevem alatt kínáltam őket a Facebookon. Mivel a saját szakmámban 4 hónapig nem dolgozhattam (pilates-edző vagyok), ezért a Csallóközi ügyes kezek elnevezésű csoportban bővítettem a kínálatot.

Honnan jött az ötlet?

Külföldön, egy tengerparti városban láttam először kavicsképet. Nagyon megtetszett, választottam is magamnak egyet. Pirosra festett fából készült alapon két kavicsfigura, az egyik kavicsemberke a kezében lufit tart. Hazahoztam, kitettem a polcra, nézegettem, gyönyörködtem benne. Egyszer csak azt vettem észre, hogy a szabadban sétálva egyre több kavicsban látom meg a lehetőséget, a formát. Ez jó lesz fejnek, az karnak, amaz testnek, ez az ágacska hintának, és nini, ez pedig szívecske formájú.

A kavicskeresés hosszú folyamat. Nem úgy történik, hogy kimész a szabadba és szedsz egy kosárral. Legtöbbször lógó fejjel, a talajt bámulva láthattok, egyszerűen nem tudok leszokni róla. Állandóan keresem a szememmel, hátha meglátom azt a lapos követ, ami a következő kavicsképet díszíti majd. Volt már, aki megkérdezte, mit keresek, elvesztettem-e valamit?!  De nemcsak kavicsot használok. Díszítem már tengerparton talált üvegdarabkákkal, vagy kagylóval és csigaházzal, préselt mezei virágokkal.

Kavicsképek,Havi kreatív,Hobbi

Mi inspirál?

Ezalatt a három év alatt megtaláltam a saját stílusomat, úgy látom, fejlődtem és még tudok hova fejlődni. A vásárlók pozitív visszajelzése után ez inspirál a legjobban.

Milyenek a visszajelzések, amiket az érdeklődőktől kapsz?

A vásárlóktól kapott visszajelzések nagyon pozitívak, kedvesek és szívhez szólóak. Az idézetekkel és versikékkel emóciókat közvetítek. Aki adja, elmondhatja vele, mit érez, mit kíván az ajándékozottnak.

Nagyon kedves üzeneteket kapok a vásárlóktól. Beszámolnak róla, hogy az ajándékozott mennyire meghatódott, és biztatnak, folytassam a kavicsképeim készítését, hogy minél több embert tegyen boldoggá. Mivel online térben kínálom a portékát, ezért először csak fotón látják. Miután kézhez kapják, szinte mindig örömmel írják, hogy élőben sokkal szebb, mint a fotón.

Kavicsképek,Havi kreatív,Hobbi

Mi volt az eddigi legbátrabb, legkülönlegesebb alkotásod?

Az első kavicsképeimen csak feje és teste volt az emberkéknek. Most már van karjuk, lábuk, szoknyájuk. Kerékpárt is formáztam már. A legbátrabb, legmerészebb alkotásaim mindig azok, amivel szintet lépek. Például a kerékpáros, vagy amikor kutyust, cicát formáztam kavicsból.

Hol érhetünk el, ha mi is szeretnénk egy ilyen különlegességet?

Kavicsképeimet megtaláljátok a Nellipebbles-Mondd el te is kavicsképpel nevű Facebook-oldalon, amire folyamatosan töltöm fel a már elkészült képek fotóit. Megkereshettek viszont saját idézettel vagy elképzeléssel is, és elkészítem a személyre szabott ajándékodat.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább