10 éve lapoztok bennünket – kukkantsatok bele jubileumi számunk tartalmába!

Borítókép: Gocoň László

10 évvel ezelőtt, november közepe tájékán jelent meg a Klikk Out első lapszáma. Azóta sok minden történt, kiadtunk több mint száz lapszámot, és mindig eljuttattuk hozzátok. Ezentúl sem lesz ez másképp. Köszönjük eddigi figyelmeteket, olvassatok bennünket továbbra is!

Klikk Out,November
Klikk Out 10 

A Klikk Out szíve és lelke

„…Ahogy a szabadban a fák éves sztriptízgyűlésüket tartják, úgy bent, a szobában, és még beljebb, a fejekben is szükség lesz egy kis vetkőzésre, hogy a színskála egy másik, illetve több árnyalatában, és a tartalmat frissítve hasítsunk megújult paripánkkal. Nem kell délibáb után nyargalni, ragadjuk meg azt, ami körülvesz. Épp itt, épp most. Ha körülnézel, észreveheted, hogy számos olyan érték van a közelben, ami elérhető, utolérhető, csak eddig máshol tapogatóztál, mert a környezeted azt sugallta, hogy épp akképp haladsz a sárgaköves úton. Talán csak egy új fésűre van szükség, ami segít kiszűrni a rengetegből az életrevalót. Erre törekszünk mi is…” – ezt olvashattátok 10 évvel ezelőtt lapunk első oldalain, és úgy érzem, ezek a sorok maradéktalanul beleilleszkednének ma is. 

A Klikk Out 10 éves jubileuma kapcsán megszólal Gocoň Péter lapigazgató, valamint azok, akik jelen voltak a lap megszületésénél, rajtuk kívül szerkesztők, akik éveken keresztül dolgoztak a lapnál, illetve azok, akik évek óta töltik meg tartalommal azt.


Klikk Out,NovemberKlikk Out 10 

Álljunk meg egy-két szóra!

A kezdetektől hónapról hónapra olyan személyiségek fogadták el felkéréseinket interjúra, akik élettörténetükkel, tapasztalataikkal és meglátásaikkal egyrészt lapunk színvonalát emelték, másrészt ez utóbbiakból bárki meríthet és építkezhet rájuk. Mi magunk is, ezért pedig rendkívül hálásak vagyunk. Néhányan közülük ma már nincsenek köztünk, emléküket viszont ilyen módon lapunk hasábjain és weboldalunkon is őrizzük.

A kerek jubileum alkalmából minden évünkből kiválasztottunk két-két interjúalanyt, és a velük közölt beszélgetésből közlünk egy-egy részletet.


Klikk Out,NovemberKlikk Out 10

Pintétől Hílekig (Pillanatképek egy időszakról) – Hihetetlen

2011/11

A nézők nem szállingóztak. Özönlöttek. Senkit sem ért meglepetésként, hogy Nagyszombatból kétezer fekete-piros „angyal” zavarja majd a csaknem egy évtizede alvó DAC közönség nyugalmát. Viszont az, hogy a hazaiak ilyen nagy számban lesznek kíváncsiak arra, mi sül ki a fél évszázados „évszázad” szerződéséből, már igen. Ilyen nagy tömeget senki se várt.

Így kezdődött… jubileumi számunkból egy fontos cikksorozatról is megemlékezünk a DAC múltjával kapcsolatban.


Klikk Out,NovemberAutó / Szerző és fotók: Ugróczky István

BMW 4er Gran Coupé

A 4er Gran Coupé a megalkuvás nélküli kompromisszum, a megoldás az újra és újra visszatérő sportos vagy kényelmes dilemmára.


Zénidőm / Szerző: Bokros Bia / Fotók: Ugróczky István

Ilyen volt az első falat az egyetemi életből (2.)

Az előző részben két hölgyet faggattam ki, hogyan boldogultak az egyetem első pár hetében, valamint meséltem picit arról, hogy mi a helyzet Nyitrán, merthogy én is gólya vagyok ám… Kíváncsi természetemből kifolyólag muszáj volt kifaggatnom néhány hímneműt is, ők hogyan boldogultak az egyetemen elsősként.


Cinemax / Szilvási Tibor

Örökkévalók – Eternals – Vetítik november 4-től.

Utolsó éjszaka a Sohóban – Vetítik november 11-től.

A Francia Kiadás – Vetítik november 11-től.


Hangfal / Szilvási Tibor

Billie Eilish – Happier Than Ever

POiSON ANNA – EXCELSiA

Hiatus Kaiyote – Mood Valiant

Isaiah Rashad – The House Is Burning

Tyler The Creator – CALL ME IF YOU GET LOST

Jungle – Loving In Stereo


Klikk Out,NovemberKülönvélemény / Këri

Sávlekötő by Lil Frakk

Lil Frakk egy Magyarországon tevékenykedő, újhullámos hip-hop/trap előadó, aki nem kisebb fába vágta a fejszéjét, mint hogy bemutassa a YouTube- és Spotify trending-jei közé tartozó dalok megszületési folyamatát. Modern, fiatalos stúdiójában hétről-hétre vendégül lát egy-egy olyan sikeres zenei előadót vagy zenekart, akivel darabjaira, sávjaira bontják napjaink legmenőbb slágereit.


Klikk Out,NovemberKönyvjelző / Sipos Janka, Varga Ottó

Kiss Tibor Noé: Beláthatatlan táj

„A recept a következő: vegyél négy egymástól nagyon is eltérő hangot, melyek minduntalan váltják egymást, négy szereplőt négy történettel, és egy olvasót, akinek kezdetben sötétben tapogatózva kell rájönnie, hogy mindezek hogyan is kapcsolódnak egymáshoz.” (sj)

Ted Chiang: Kilégzés és más novellák

A “Kilégzés” 9 kisebb-nagyobb novellából áll össze. Alkimisták, kereskedők, papagájok, mesterséges intelligencia, viktoriánus-kori tudósok és sok-sok más színes karakter és történet. Az első találkozásom a sci-fivel elég intenzív lett. (vo)


Klikk Out,NovemberSárkány ellen sárkányfű / Sipos Janka

Öt török öt görögöt… köpölyöz

Hason fekvő szép, meztelen felsőtestű fiatal nő, arcán átszellemült mosollyal. Klasszikus reklámkép, illetve, attól csak annyiban tér el, hogy a modell hátán szimmetrikusan felhelyezett átlátszó üvegcsék domborodnak. Biztos te is láttál már ilyet, esetleg akár olyat is, hogy valakinek a lapockái közt lila, kör alakú foltok tanúskodtak arról, hogy kipróbálta már ezt a bizonyos kezelést.


Baba-mama / Štefkovič Patasi Ági

A 26. hétben született, ma egy kúszó-mászó mosolygombóc

Mikor ezek a sorok íródnak, Marci épp az első szülinapi tortáját majszolgatja. Életvidám, huncut kisfiú, aki anyukája elmondása szerint egy igazi kis szeretetcsomag. Kíváncsian tekint a világra. Mászva indul felfedezőútra, és szívesen tér vissza családja védelmező karjaiba. Elnézve őt, az embernek eszébe sem jutna, hogy pontosan egy évvel ezelőtt még az is kérdéses volt, hogy vajon a másnapot megéri-e. 32 centiméterrel és 600 grammal érkezett a Kocur családba, ahol a szülei és két nővére, Anna és Luca várták őt szívük összes szeretetével.


Klikk Out,NovemberHónap nője / Kurucz Klaudia

Hashtag: „Cars and Girls”

Egy napsütéses délutánon mi mással is lehetne tölteni az időt, mint egy szuper csajos-autós fotózással. Szép lányok, jó kocsik – mondanám, hogy ez itt nem a reklám helye, de mégis, tudtok ennél szemetgyönyörködtetőbb kombinációt? Novemberi két szépségünk, Nagy Barbara és Fellinger Dorothy tökéletesen passzolt a dunaszerdahelyi Dunato DS által kiválasztott autókhoz.


Klikk Out,NovemberHavi kreatív / Kürthy Judit

Csat Handmade, Tamara világa

A környék utcáin sétálva már szinte nem is találkozunk olyan babakocsit toló anyukával, akinél ne lenne egy-egy kis piros csat, karkötő, egy szép masni, vagy épp egy névre szóló, színes cumitartó lánc. Egyre nagyobb az igény hasonló kiegészítőkre. Szabó Zsalkovics Tamara is belefogott hát a készítésükbe, és egyre nagyobb sikert aratnak a kézzel készített ékszerei, babakocsikellékei. E havi interjúnk főszereplője a Csat Handmade. Tamara válaszolt nekünk.


Klikk Out,NovemberÉnIdő / Szerző: Këri

Nyomja a lelked? Írd le!

A szorongás, a depresszió táptalaja lehet a borúsan fölénk húzódó, őszi-téli időszak. Mintha mindenkit hirtelen a hatalmába kerítene az érzés, hogy mindjárt elzúg ez az év is, mennyi mindenről lemaradtunk, megint semmit nem haladtunk az életben, de máris jön a karácsony, az ezzel járó nagytakarítás, költekezés, kénytelen-kelletlen együttlétek – nem csoda, ha megfájdul a fejünk is, a sok teendőt és impulzust végiggondolva. Azonnali idegbaj helyett pár mély levegővételt ajánlok, nyugodj le, majd ragadj papírt és tollat!


Klikk Out,NovemberSüt & főz a jó öreg csallóközi / Kovács Ákos

Gizi nénéd pálinkás-sajtos pogácsájo

Fogmega pálinkát, öncsé magadnak ëggyet, nos mëhet a dagasztás. Egíssíg!

Kezdee főfuttatni ja ílesztőt, ilyen helës langyos tejbe. Iszunk ëggyet, hogy në bicëgjünk, jusson a másik lábbo is. A hozzávalókot szípen belehánnyuk ëgy tálbo, nos jól összekeverjük üköt.


LELŐHELYEK:


DUNASZERDAHELY
Mecse, Torony, Chilli House, Kék Duna (szolárium), MissQ, Pizza Extra, New York, Tabu, Sultan, Junior, Kulacs, Istanbul, Istanbul melletti fagyizó (buszállomásnál), Merkúr borozó, Korona, Csámcsogó, Nero, a vele azonos soron a fodrász, Zserbó cukrászda, sarki élelmiszerbolt, Vovoland, Fácán, Észak II-esi újságos, Nova Fitness, Pelikán, Vito, Meskete, Itsipitsi, Park presso, a rendőrség előtti újságos, 7moments, Artica, Kelet lakótelepi újságos, Atlantis, Dunauto, Tesco: fodrászat / palacsintázó, Hazai ízek / Duntel, Baranyai, Turul, Street, Street melletti sörkert, Csokiszoli, Wagner, Fitklub, Venezia, Kubačka masszázsszalon, Almási Anikó kozmetika, Big Man Shop, Maduro kávézó, Szicsek, idegenforgalmi iroda, Country, Fontána, NFG, Vespresso, Choco Arden, St. Patrick’s, DejaVu kávézó, VÚB melletti parkolóházban lévő kis trafik, Buena kávézó, Robi ABC, Golden Scissors fodrászat, Lady’s Plus fodrászat, Budapest kávézó, Vila café, Minit pogibár, Tilos sörbár, Clinique Jolie, Wagner cukrászda (Galántai út), MAX (keddtől): szolárium, Duntel, Pizza Extra.

HODOS
két élelmiszerbolt, kocsma, Kakadémia, újságos.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább