Légy télen is nőies!

KLIKK OUT-ARCHÍVUM

A cikk megjelent a Klikk Out 2015/11. számában.

Elképzelhető, hogy a cikk némely részlete nem aktuális, az eredeti hangulata miatt azonban nem változtattunk rajta.

Mindannyian tudjuk, milyen nehéz megőrizni a csinos külsőt a hideg téli hónapokban. Ilyenkor nagy pulóverekbe és óriási pufikabátba burkolózunk, amelyben joggal érezhetjük magunkat inkább nagy, dundi csomagoknak, mintsem stílusos nőknek. Ezért néhány olyan ötletet osztok meg veletek, amelyek segítségével télen is nőiesek maradhattok.

A híres női gond, a „mit vegyek fel“ télen még nagyobb intenzitásokat ölt, hiszen ilyenkor jóval több ruhadarabot kell összekombinálnunk. Az alkatodnak megfelelő ruházatot nem kell feltétlenül a szürke-fekete lehangoló kombinációjában elképzelni: egy kis sötétzöld, narancssárga, téglavörös, sötétlila vagy üdítő okkersárga, és mindjárt könnyebben kezdődnek a didergős reggelek. 🙂

A nőiesség nem azt jelenti, hogy a mínuszokban is kis topokban rohangálunk, inkább részesítsük előnyben a megfontolt rétegességet. Fontos az aláöltözés, hogy a vesénk egészségét is óvjuk – célszerű pántos trikót, esetleg vékonyabb anyagból készült aláöltözőt felvenni. Jó találmány a derékmelegítő is, ezt főleg a rövidebb kabátot hordóknak vagy kinti programok résztvevőinek ajánlom.

Öltözkodés,Ruha,Nő,divat,tél

Van az a hideg, amikor a legkitartóbbak is harisnya után nyúlnak… A vékonyabb fajtákat nadrág alá hordhatod, szoknyához viszont érdemes bélelt, „thermo“ típusú darabot beszerezni. A színekkel, mintákkal itt is bátran játszhatunk, egy egyszerű fazonú ruhát is egyedivé tesz egy jól megválasztott harisnya, bokamelegítő.

Apropó, lábak! Idén (2015) újra divatos a combig érő csizma, amely még nagyobb felületen véd a hidegtől. Ugyanakkor érdemes arra is figyelni, milyen vastag a csizma talpa – egy vékonyka talp bizony nem sokat ér, szinte a jéghideg betonon gyalogolsz bennük. Ha télen sem tudsz lemondani a magas sarokról, nem baj, csak a talpa legyen recézett, az elcsúszást elkerülendő. A csizmához illő táska legyen hangsúlyos, akár mozaikszerűen tarka vagy mintás, a felülete bírja ki a mínuszokat is. Még mindig divatosak a nagy válltáskák, hosszú vállpánttal – ezekben minden kényelmesen elfér.

Sapkából, sálból és kesztyűből szintén nagy a bolti kínálat. Ha az összhang híve vagy, válassz egy egész szettet, amelyben minden összeillik! Ha pedig a bohémabb stílust kedveled, válassz különböző darabokat, nagy, színes sálat vagy egy bélelt kalapot! Reneszánszát éli a kötés, horgolás – némi kézügyesség és fonál segítségével akár a saját fejfedődet, nyakmelegítődet is elkészítheted!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább