5 éve szőjük már mi is a világhálót! | Ankét (3. rész)

Decemberben lett öt éve annak, hogy a Klikk Out vezetése úgy döntött, eljött az ideje sűríteni a cselekményt, és naponta megjelenő tartalmakkal, a nyomtatott magazint kiegészítő rovatokkal, új formátumokkal, saját készítésű videókkal, podcastokkal szórakoztatni az olvasót. Megjelenés után ezáltal a havi magazin tartalmai is kaphattak egy új köntöst, a kezdeti időszakot leszámítva viszont mégsem ezek tették ki az egész gerincét. A Klikkout.sk hamar önálló életre kelt, újabb kreatív szerzőkkel gazdagítva impresszumunkat, akiknek munkái időről időre a nyomtatott lapban is megjelentek. Ma pedig már számos olyan formátumnak ad otthont, amelyet olvasóink – illetve már nézőink és hallgatóink is hétről hétre, vagy hónapról hónapra figyelemmel követnek. Felkértünk ezúttal több jelenlegi, illetve korábbi kollégánkat, akik ebben az öt évben vagy annak valamely szakaszában csatlakoztak hozzánk.

1. rész: Bokros Bia, Dobai Bálint, Fekete Nándor (Nanu)
2. rész: Fuji Peti, Gazdag József, Gerő Zoltán

KURUCZ KLAUDIA

szerkesztő, Hónap nője, Hónap lánya

2019-ig visszahúzódó gyökerek fűznek magazinunk Hónap nője rovatához. De ez a „szépségipar-sztori”, a kamerák, a vaku villanása már jóval korábban elcsábított.

A korábbi megjelenésében a rovat neve Hónap lánya volt, viszont 2019 januárjával stábunk megreformálta azt. Követnünk kell a trendeket: technikailag, tartalmilag és a szépség fogalma is a mai napra (végre) új formát ölt.

Mi alapján választok?! Témáink már a megszületésüktől fogva muszáj, hogy különbözzenek egymástól. Szándékosan különböző karaktereket keresek, személyiségben, megjelenésben, fontos leszögeznem, főleg XS méret felett. Mikor a rovatunkhoz lapozol, úgy tekints a lányokra, hogy ők azok, akik fel merik vállalni magukat, és magabiztosan állnak ki stábunk elé!

A folyamatos munkák közben a Hónap nője engem is tanított: a nők akarva-akaratlanul hasonlítgatják egymást. Erre a social media még inkább rátette a pecsétjét. Nem az a fontos, hogy ki a szebb, hanem hogy TE jobb legyél a tegnapi Önmagadtól. Sok lány megfordult nálunk, és egy kiegyensúlyozott stáb tudja csak kihozni a lányokból a legjobbat.

Ti, kedves olvasók, a végeredményt látjátok már, finomítva, fűszerezve. Mint egy focimeccs, ez sem csak a játékoson múlik. Mi a háttérben egyezkedünk, összeveszünk, kibékülünk, ruhát próbálunk és ötletelünk, így születik meg minden alkalommal a Hónap nője.


KÜRTHY JUDIT

szerkesztő, Havi kreatív

Immáron ötödik éve lelkesítelek Benneteket klikkes irkafirkászként. Ez idő alatt tanúi lehettetek életem legfontosabb mérföldköveinek, mennybéli boldogságomnak és rettentő traumáimnak is egyaránt. Ha őszinteségem olykor sokkoló is volt, csupán egyetlen célt szolgált: hogy érezzétek, nem vagytok egyedül! Elmélkedtünk már együtt a megvilágosodásról, a hitről, az életről és a halálról, a házasságról, az anyaságról és a sok-sok, nem csak fizikai, hanem belső, lelki munkáról is, amit oly fontosnak tartok. Meséltem már Nektek a válásaimról, a pocakomban meghalt kisbabámról, a családomról, a hontalanságról, majd az újbóli otthonra találásomról.

Pécsi lányként eleinte sokan csak legyintettek, értetlenül néztek a külföldi magyar lányra, aki maga se hitte volna, hogy milyen jó lesz itt a Felvidéken gyökeret verni. Befogadtatok, elfogadtatok, s úgy érzem, meg is szerettetek engem. Minden szörnyű hibám, még a mediterrán temperamentumom ellenére is, ami a legtöbb pécsi vérében oly természetesen bugyog, mint a jó pezsgőben a sűrű bubi. A szerkesztőség egy olyan tagját ismerhettétek meg bennem, aki nem fukarkodik az egyenes kifejezésekkel, nem finomkodik feleslegesen, hanem értékes perceiteket mélyen tisztelve, valóban a lényegre tér.

Személyes küldetésemnek érzem még, hogy bemutassam Nektek helyi kézműveseinket, kiknek csodálatos alkotásai valódi szépséget és melegséget csempésznek otthonainkba. Végezetül hadd köszönjem meg, hogy itt vagytok velünk és nem elégedtek meg a felszíni külcsínnel, hanem igyekeztek mélyebbre és mélyebbre ásni – magatokban is. S persze nem utolsó sorban hatalmas köszönet a Klikk out-nak, és az összes lelkiismeretes kollégának, hogy mindezt a lehetővé teszik. Engedik, hogy hallassam a hangom, amivel mindannyian csak hangosabbak és hangosabbak lehetünk.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább