Klikk Out Vikkendhouse: Színpadról a taxiba

Emlékszem, Dreeko és csapata iránti rajongásom legerősebb szakaszában érkezett Deniz, aki a Funktastic 4 bandával reppelte tele a YouTube-ot és a környező színpadokat. Tehetséges MC-ként, és irtó szimpatikus fiatalemberként ismertem meg, aki azóta eljutott az X-faktor zsűrije elé, családapa lett, majd saját vállalkozásba is kezdett. A mai Vikkendhouse az ő zenei kötődéséről fog szólni, és a cikk alján meghallgathatjátok a mixtape-et a tíz kedvenc dalából.

Fotók: Ugróczky István

Deniz Senel,Vikkendhouse,Zene

Senel Deniz vagyok, félig török származású, Hannover-ban születtem, 1992-ben. 2 éves koromban költöztem Dunaszerdahelyre, azaz 28 éve élek itt.

Deniz és a zene. Mesélnél róla, milyen ez a kapcsolat?

A zene számomra sokat jelent. Nem vagyok válogatós típus, szeretek mindenfajta stílusú zenét. A zene az, ami ha nem volna, talán nem is lenne olyan az életem, amilyen.

A sulis éveid alatt milyen zenei műfajokat hallgattál, és melyik korszak volt számodra a legjelentősebb?

Hol is kezdjem?… A sulis korszakomban leginkább magyar rap-, underground, r’n’b- és  popdalokat hallgattam, mint például a Fekete Vonat, Killakikitt, TNT… Sokat hallgattam a Backstreet Boys bandát is, ami az egyik kedvencem még a mai napig! A legjelentősebb korszak számomra talán ez volt.

Én tehetséges dunaszerdahelyi rapperként ismertelek meg. Hogy történt az eset, hogy te is mikrofont ragadtál, és mennyire volt jelentős korszak ez számodra?

Emlékszem, 14 éves voltam, éppen jöttem haza Mosonmagyaróvárról. Felhívtam a srácokat, hogy merre vannak? Persze a válasz az volt, hogy

„a Komenský pályán, tesó, gyere ide, megy a nevetés!!”

Nem is kellett több, fogtam magam, s mentem. Nagyon sokan voltunk, mindig ott bandáztunk. Megkérdeztem az egyiküket, hogy

„hallood, há’ a Misiék merre vannak?”

Azt válaszolta, hogy bent a sulifolyosón…

Bementem, kérdem:

há’ ti meg mit csináltok itt?’

Tudniillik mindkettőnek MP3-as lejátszó szólt a fülében. Kérdezem őket:

„Ti mit hallgattok? Erre a válasz:

„Szöveget írunk, gyere, hallgasd meg az alapot!”

Betettem a fülest és olyan jó érzés, és ihlet kapott el, hogy egyből szöveget kezdtem írni… Igaz, semmi értelme nem volt, de az volt a lényeg, hogy rímelt! Meg is írtuk, fel is játszottuk az első dalunkat, és mivel egy érzelmes dal volt, ami egy finom kis r’n’b alapra készült, azt a címet kapta, hogy „Lány”.

Akkor még csak MyVip meg MSN volt, így nem tettük ki sehová. Az volt a lényeg, hogy nekünk tetszett és a spanoknak is. Itt eldöntöttük, hogy rappelni fogunk s megszületett a Bone Squad, magyarul a Csont osztag. Jártunk fellépésekre, többek között jótékonysági fellépésre is. Az volt a lényeg, hogy minél több ember megismerjen minket. Kiadtuk Dunaszerdahelyen a legelső rapvideót, aminek a címe: Bone Squad – Zoli Diss.

Onnantól kezdve folyamatosan gyártottuk a dalokat és írtuk a szövegeket stb… De aztán sok volt a vita és ezért a banda szétszakadt (kár érte)… Sokat gondolkodtam, hogy most mi lesz, hogyan tovább? Végül arra a döntésre jutottam, hogy folytatom az utat egyedül. Így is lett. SENEL néven folytattam a pályafutásomat, már magam jártam fellépésekre, magam írtam a szövegeket, amiket aztán saját magam vettem fel, kevertem ki és töltöttem fel a YouTube-ra… 2018-ban megjártam a Magyar X Faktor-t, ahol szerencsémnek és a tehetségemnek köszönhetően eljutottam a székes feladatig, de sajnos ott ki is estem.

Deniz Senel,Vikkendhouse,Zene

A Funktastik 4 egyik oszlopos tagja is te voltál, a klipekben az én személyes kedvencem. Egy igazi sikersztori volt ez a banda, ami ahogy szokott lenni, a csúcson hagyta abba…

Az egyik legsikeresebb bandánk az a Funktastik 4 volt, ami a semmiből született. Tagjai Alee, Dreeko, Csiri és jómagam voltunk, és így szedtük szét a színpadokat minden hétvégén.

Megcsináltuk a Szohi, mivan? c. dalt, ami kifüstölte Dunaszerdahelyt és környékét. A YouTube-on mára a klip meghaladta a 114 000 megtekintést. Nagyon sok dalt készítettünk közösen, mindegyiket videoklip formájában, mert akkor az tetszett az embereknek. Minden pénteken és szombaton koncerteztünk. Imádtuk ezt csinálni, csak aztán konfliktusok alakultak ki a bandában, ezért mind a négyen más irányba mentünk.

Ez volt az a banda, amit ha még ma is nyomunk, akkor nem itt vagyunk, az biztos.

Mostanság mennyire van jelen az életedben a zene?

Mostanában már nem sokat foglalkozom a zenével, megváltozott azóta sok minden. Családom lett, van egy kétéves gyönyörű kisfiam, s örülök, ha a családomra tudok szánni egy kis időt (bár ebben az évben is indulok az X-ben ????????)

Komolyabb útra tértem, magánvállalkozó lettem és nyitottam egy saját TAXI vállalkozást (Deniz Taxi) Most már csak ezzel foglalkozom, szabadidőmben pedig a családommal.

A mixben meghallgathatjátok Deniz tíz kedvenc zenéjét, amelyek a mai napig inspirálják:

TRACKLIST:

1. Fekete Vonat – Hol van az a lány
2. Fekete Vonat – Vissza a Feladónak
3. ESSEMM – Csavargó
4. Killakikitt – Péntek 13
5. Hősök Feat. Deego, Siska Finuccsi, Tkyd, Essemm, Sub Bass Monster & Brash – Szó fel 3
6. GWM – Hello
7. Missh – Szilikon ft. Hrflow
8. Mero – Baller los
9. Mero feat. ELIF – Bitte geh
10. Tupac – Hit em up

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább