Klikk Out Vikkendhouse: A zene és a színház nekem az élet!

Dunaszerdahelyhez sok legendás lemezlovas neve kötődik. Csak párat említek a régi időkből: Horváth Iván, Weisz Gabi, Bíró Tomi, Ollé Lajos, Meszi és DJ Easyrider72, azaz Jarábik Imi, a Vikkendhouse mixsorozat mai főszereplője. Most Imi mesél a zenéhez fűződő kapcsolatáról, és megmutatja 10 kedvenc zenéjét egy mixben, ami feleleveníti azt a zseniális funky korszakot, ami évekkel ezelőtt nagyban meghatározta a partikultúránkat.

Fotók: Fekete Nándor

Dunaszerdahely,Vikkendhouse,Jarábik Imi,Zene

Jarábik Iminek hívnak, 49 éves vagyok, és már  gyermekkorom óta a zene, valamint a színház jelenti számomra az életet.

Említetted, hogy gyermekkorod óta kapcsolódsz a zenéhez. Hogyan történt ez a találkozás?

Mivel szüleim kultúremberek voltak, így nem volt nehéz nekem sem ezt az utat választanom. Színpadon játszottam mint gyerekszínész és elvégeztem a zeneiskola mindkét ciklusát. Akkoriban volt Dunaszerdahelyen egy fúvós zenekar, melynek én is oszlopos tagja voltam. Később, úgy 12-13 éves koromban már az akkori kazettás magnókon rögzítettem rengeteg felvételt, és az osztályban erre bulizgattunk.

Mi vagy ki inspirált abban, hogy kipróbáld magad mint DJ?

Az hogy DJ lettem, Bíró Tominak, valamint javarészt Ollé Lajos barátomnak köszönhetem. Ők voltak számomra az inspiráció. Lajos sokat segített nekem ebben. Utána Tilajčík Imi barátom és kollégám lett a mentorom. Soha nem felejtem el és köszönöm nekik a rengeteg segítséget.

A zenei hallásomat édesapámtól örököltem, aki karnagy volt, valamint a Járási Népművelési Központ osztályvezetője. Hozzá tartoztak a kórusok, valamint a zenekarok. Abban az időben csak úgy tudtál létezni, ha levizsgáztál, tehát papírod volt róla, hogy művelheted a zenét.

Én is vizsgáztam annak idején, így lettem hivatásos DJ.

Dunaszerdahely,Vikkendhouse,Jarábik Imi,Zene

Mi a fő zenei műfaj, ami egyértelműen a tiéd?

A zenei műfaj nálam természetesen a funk, a soul és a jazz. De ugyanúgy meghallgatok minden más műfajt. Mondhatom, nekem a zene gyógyír. Talán ez is segített abban, hogy túléljem a súlyos autóbalesetet, és hogy utána is tudjam folytatni a zenélést mint DJ. Természetesen ehhez az kell, hogy naponta foglalkozz a zenével. Igaz, most a pandémia alatt nem tudok annyit foglalatoskodni a zenével, mint amennyit szeretnék, de így is szakítok rá időt.

Én minden bulimra tudatosan készülök fel, mindig attól függ, kinek fogok zenélni. Az évek adtak némi rutint, de ismerni kell az embereket, és hogy milyen zenére tartanak igényt. Egy zenésznek és DJ-nek egyet tudatosítani kell:

Mi vagyunk az emberekért és nem fordítva!

Úgy tudom, egy tapasztalt zenészekből álló zenekar tagja is vagy…

A hallásom mellett hangom is van és régi álmom teljesült azzal, amikor jó barátom, Jánoska Tibor megalapította a Fortissimo zenekart, aminek jómagam is tagja vagyok, és ahol igazi zenei művészekkel dolgozhatok. Nagyon élvezem és becsületesen készülök minden egyes próbára, mert ott tényleg a zenét művelő egyéniségek vannak, akikkel öröm együtt lenni és zenélni.

Most pedig térjünk a mixre, ami a tíz kedvenc zenéd tartalmazza. Mi alapján válogattál?

Természetesen a kedvenceimből válogattam. Olyan felvételek, amelyek a szívemhez közel állnak.

 

A MIX:

TRACKLIST:


1. Mezzoforte – spring fever
2. Delegation – Where is the love (sexy mix)
3. Driza Bone – Real Love (extended mix)
4. Flip Da Scrip . everybody funk now (extended version)
5. Eart Wind and Fire – September (RKL Remix 2013)- Rod Layman
6. Kool And The Gang – Fresh (12´´ U.S. Remix)
7. Michael Jackson – Love Never Feel So Good
8. ODDYSSEY – Native New Yorker (Ashley Beedles 12´´ Remix)
9. Shalamar – A Night To Remember (12´´ Remix)
10. Bee Gees – More The A Woman

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább