Jó reggelt…azt, na! | Zénidőm-ankét

Az ankét megjelent a Klikk Out 2022/03. számában.

Fotók: Ugróczky István, ill. Pixabay

Nem indul minden reggel napsütéssel, sőt, világmegváltó gondolatokkal sem, de talán egy kicsit segíthetünk magunkon. Pár hónappal ezelőtt egy fura Facebook-csoportban találtam magam, ahol az emberek arról posztoltak képeket, hogy tükörben pacsiznak saját magukkal.

Kiderült, hogy ennek az egésznek tudományos háttere is van. A Berkeley Egyetem kutatói a kosarasok sikert hozó szokásait tanulmányozták, amikor rájöttek arra, hogy jóval sikeresebbek azok a csapatok, akik sokat pacsiznak. Mel Robbins továbbgondolta ezt a tanulmányt és arra jutott, ha már szurkolunk egymásnak, a kedvenc csapatunknak, de még a szomszédot is bíztatjuk, akkor miért ne szurkolhatnánk saját magunknak is?! Ez a nő tényleg azt állítja, hogyha minden reggel lepacsizok saját magammal a tükörben, akkor sokkal jobban fog indulni a napom? Na biztos… gondoltam én legelőször, de rájöttem, hogy igaza van. Itt az idő saját magunknak is szurkolni, úgyhogy tükörpacsira fel! (Meg kell említenem, állítólag hatásos a citromos víz is, a reggeli edzés is, meditálás is, főleg pillangó pózban, kivéve, ha közben visszaalszol, no mindegy…).

A reggeli szokásaikról kérdeztem Szabó Rékát és Petes Marekot.

Reggel,Zénidőm,Ankét,Petes Marek

Mesélj egy kicsit arról, hogy te hogyan alakítod a reggeli ébredésed úgy, hogy az lendületes legyen?


Szabó Réka: Azzal a tudattal kelek fel, hogy ez egy jó nap lesz. Elmondom magamban, hogy miért vagyok hálás, hálát adok azért is, hogy felkelhettem. Kinézek az ablakon és bármilyen idő is van, megpróbálom a legjobbat kihozni belőle.
Petes Marek: Azon szerencsések közé tartozom, akiknek nincs problémája az ébredéssel. Elég lendületesen indul a reggelem, a párom szerint, amint kinyitom a szemem, már jár a szám és ez az állapot alvásig kitart.

Kérek szépen legalább 3 tippet, amivel formába hozod magad reggelente:


Sz. R.: A legelső tippem a reggeli zuhany, ami felfrissít és amitől rögtön üdébbnek érezhetjük magunkat. Tudom, hogy nagyon sok lány nincs megelégedve az alakjával, ezért a 2. tippem: nézzünk bele a tükörbe és mondjuk el magunknak, hogy ma is szép vagyok, ma is értékes ember vagyok, ma is okos vagyok. A 3. pedig valamilyen agytorna, például a szó kirakó, de lehet egy séta is a szabadban. 4. ha van házi kedvencünk, akkor ölelgessük, hiszen egy kis szeretet mindig felvidít mindenkit. 5. nézzünk meg valami vicces videót, nincs is jobb, mint egy jó poénnal indítani a napot.
P. M.: Az első tippem 1-2 gyerek, akiket iskolába kell vinni. 2. tipp: KÁVÉ a Buenában. 3.tipp: Egy újabb KÁVÉ a Buenában. +1 elszámolok 3-ig és hálát adok mind azért, amim van, pl. hogy fel tudok kelni. (A citromos vizet meg a reggeli futást meghagyom másnak.)

Reggel,Zénidőm,Ankét,Petes Marek

Mit teszel akkor, amikor nagyon morcosan ébredsz?


Sz. R.: Olyankor azt csinálom, amit szeretek, olyanokat eszem, iszom, ami jókedvre derít. Nálam ez általában az olvasás, a mandalafestés, néha az írás. Hétköznap az motivál, hogy ezzel is közelebb jutok a célomhoz.
P. M.: Nem jellemző rám, hogy morcosan ébrednék. Új nap, új lehetőség. 🙂

Melyik filmes karakterhez hasonlítanád a reggeli énedet?


Sz. R.: A Némó c. meséből a csillag, amikor felkelt és mondta, hogy eljött a naaagy nap, az idő szép… Azt hiszem, valahogy így volt, de ez az 1 megmaradt bennem, hogy ő is ilyen üde volt.
P. M.: Még nem fedezett fel Hollywood, de ami késik, nem múlik.

Reggel,Zénidőm,Ankét,Petes Marek

Szerinted igaz az, hogy jobban indul a nap, ha reggel a tükörbe nézve lepacsizol saját magaddal?


Sz. R.: Szerintem igen. Mindenkinek más segít. Ha valakit az motivál, hogy reggel lepacsizik saját magával, ezzel is támogatva saját magát, akkor persze.
P. M.: Minden reggel megdicsérem magam, nekem ez a pacsim.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább