5 bőrszépítő trükk, ami TÉNYLEG működik

A cikk megjelenet a Klikk Out 2022/03. számában.

Hosszabb ideje nem jelentkeztem beauty-tartalommal – mivel azonban időközben elsajátítottam a tudatos bőrápolás alapjait és megismertem azokat a módszereket, illetve kozmetikumokat, amelyek segítségével meg lehet őrizni a szép bőrképet, ezért most ezekből készítettem egy rövid válogatást. Ha nem a botoxtól és a szikétől várod a szépséget, ezek a sorok pont Neked szólnak!

1. Csak kíméletesen!

Mindig óvatosan nyúlj az arcbőrödhöz, ne nyúzd, ne gyűrd! Az arctisztító kefék sörtéi mikrosérüléseket okozhatnak, ezért inkább kézzel vagy szónikus bőrtisztító készülékekkel dolgozz (Foreo ill. olcsóbb változatai)! A krémeket elég finom mozdulatokkal felvinni, a szemkörnyékápolót pedig az ujjhegyekkel, finoman beütögetni. A gyulladt, pattanásos arcbőrt ne kínozd otthoni „nyomkodással“, ezt a feladatot inkább bízd egy kozmetikusra!

2. Fényvédelem, fényvédelem, fényvédelem!

Ideje elgondolkozni a tényen, hogy többórás napfürdők és szolárium nélkül is létezik élet – ezek ugyanis gyorsítják a bőröregedési folyamatokat, vizet vonnak el a szövetekből és serkentik a pigmentfoltok megjelenését. Télen-nyáron ajánlott a nappali arcápolási rutin utolsó lépéseként, a fényvédő használata (legalább 30SPF értékkel), hiszen a felhőkön áttörő, láthatatlan napsugarak és az elektronikai eszközök által kibocsátott kékfény (HEV-fény) is roncsoló hatásúak.

3. Tiszta munka!

Ha egy külön törölközőt használsz az arcmosáshoz, sokkal szebb, tisztább lesz az arcod. Képzeld csak el, hogy mennyi kosz kerülhet egy klasszikus kéztörlőre, amelyet 0-24 órában használunk! Emellett a párnahuzatot is javallott gyakrabban cserélni, hiszen az arcról, hajról folyamatosan kerülnek rá baktériumok, szennyeződések.

4. Rutinra fel!

Alakítsd ki a reggeli-esti arcápolási rutinodat, figyelembe véve a bőrtípusodat, illetve azokat a problémákat, amelyekkel gyakran küzdesz (pl. pattanások, mitesszerek, bőröregedés, vízhiány, fakó, fénytelen, vagy éppen túlzottan zsíros bőr). Baráti áron is kaphatóak olyan termékek, amelyekből hatékony rutint alakíthatsz ki. Egyszerre mindig csak egy új terméket vezess be, és hagyj elég időt neki, hogy kifejthesse a hatását.

5. Tájékozódj!

A bőrápolás témája szinte kimeríthetetlen, így ha szeretnéd fejleszteni a tudásodat, remek YouTube-csatornák lehetnek segítségedre (pl. Skinsmart, Tindigo, Krémmánia, TP Makeup – Smink & Bőrápolás). Figyelj arra, hogy a termék INCI-je (hatóanyag-lista) ne tartalmazzon alkoholt, parfümöt és komedogén összetevőket.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább