Várod a csodát? Mégis minek?

Fotó: Pixabay.com

Milyen gyakran hagyjuk magunkat sodródni és nagy reményekkel telve, nagy várakozással egy jobb jövőt remélni!

Őszintén hisszük azt, hogy a jó szívünk és igyekezetünk, és persze a jobb jövőbe vetett igaz hitünk majd megtérül, pontosan úgy, ahogy a mesékben a jó elnyeri méltó jutalmát. Ezért próbálunk meg mi is napról napra egy kicsivel jobbnak lenni és jól cselekedni.

Sokszor mégis ennek ellenkezője történik. Nem azt nyerjük el, amit szeretnénk. Legalábbis nem pontosan. Van egy cél, amit kitűztünk magunk elé, viszont megvalósulásuk sajnos nem csupán tőlünk függ. Megtehetünk minden jót, sőt, rosszat is, annak érdekében, hogy a számunkra legkedvezőbb lapokat kapjuk, a pakli kártyát mégsem mi kevertük.

Ez ellen csak egy dolgot tehetünk: az adott kereteken belül a legügyesebben boldogulni. Boldogulni, majd boldognak lenni. Olyan körülmények között is, amit nem biztos, hogy mi magunk választottunk volna.

De sokszor nem épp azok a dolgok sülnek el a legjobban, amik spontán érkeznek, és a legkevésbé számítottunk volna rájuk?

A csodára várni felesleges. Arra a bizonyos egyre, vagy kettőre, amit annyira, de annyira szeretnénk. Az viszont már sokkal megvalósíthatóbb, ha a lehetőségeinken belül mi teremtjük meg a magunk csodáját. Ehhez szerencsére azok a bizonyos nagy remények sem kellenek, csupán aktív cselekedet és valódi jó szándék.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább