Klikk Out Vikkendhouse: A mindenkori kedvenc sétálós zenék

A magazin vasárnapi mixsorozata most a huszonegy éves dunaszerdahelyi Varga Gábor kedvenceivel folytatódik. Gábor szelekciója világító pontként helyezkedik el a Vikkendhouse gyűjteményben, a zenék külön-külön, de a mixben is valami különleges egységet alkotnak. 

Fotók: Ugróczky István

Zene,Vikkendhouse

A te életedben mekkora szerepet játszik a zene?

Tanulás? Zene. Reggeli? Zene. Utazás? Zene. Pihenés? Zene. Zene? Zene! Mindig és mindenhol – leginkább így tudnám jellemezni viszonyomat a zenével. Amióta csak lehetőségem volt saját fülhallgatót és később hangszórót venni, mindennapos részét képezi az életemnek.

Fontossá a gimis éveim alatt vált, ugyanis az iskola épp elég messze volt otthonról ahhoz, hogy unatkozni kezdjek az odaút vége felé. Emlékszem, eleinte nagy fenntartásokkal engedtem csak meg magamnak, hogy magammal vigyem a fülhallgatómat, mert gondoltam, hogy ebből a „bűnös élvezetből” előbb vagy utóbb szokás alakul ki. Ez pontosan így történt, azóta is elképzelhetetlennek tartom, hogy valahova a város zaját hallgatva menjek.

A zenei látóköröm tágítani viszont csak a covid időszaka alatt kezdtem, mert egyrészt nem volt jobb dolgom, másrészt pedig hirtelen túl sok időt kellett a gondolataimmal töltenem és ez kiválóan el tudta terelni a figyelmemet.

Zene,Vikkendhouse

Térjünk a mixre, amiben tíz számot hallunk. Mi alapján válogattál?

Ezt rá is kapcsolom az előző válasz végére. Az elmúlt két évben iskolaidő alatt csak otthon voltam, mert a kar, ahol tanulok, azóta is távoktatásban működik. Igyekeztem ezért minden nap sétálni egyet, hogy mire ez az egész véget ér, ne legyek csak egy a székével egybeolvadt húskupac.

Fülhallgató be, külvilág ki, és indulhatunk!

A legjobban talán azt élveztem bennük, hogy azok sebességét és hangulatát én választhattam meg a zene segítségével. A kiválasztott tíz szám közül az összes a mindenkori kedvenc sétálós zenéim közé tartozik, ezek egyikét hallgatom most is, mikor épp valamelyik járdát taposom valahol a város két vége között. Igyekeztem őket hangulat alapján sorba állítani – vidám, „napsütésestől” egészen a borongós, „esősig”. Első ránézésre szkeptikus voltam azzal kapcsolatban, hogy ez egészben működhet sétálós mixként, de mikor kipróbáltam élesben is, igazából nem tudtam rá rossz kritikát mondani.

 

A MIX:

PLAYLIST:

TRACKLIST:


1. Japanese Breakfast – Paprika
2. The Strokes – Automatic
3. Neutral Milk Hotel – In the Aeroplane Over the Sea
4. Fiona Apple – Paper Bag
5. Emmit Fenn – Light That Shines Through
6. HOME – We’re Finally Landing
7. M83 – Wait
8. Monolink – Otherside (Original Mix)
9. Burial _ Untrue – Archangel
10. Jaro Filip – LSD

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább